Jaa, allting jämnar ut sig tänkte jag !

 
 
   Milt väder i vintras här ! Kylig april o maj ! O sommar med värme nån enstaka vecka ! Tills för några dar sen ! Och inget är givet ! Har själv på 40-talet upplevt kalla vintrar som följts av varma somrar ! Och säkerligen tvärs om ! Bakåt i tiden !
  Apropå kyla så är det fortfarande nära -40 C på Mc Murdo stn. på Antarktis ! Och temperaturen sjunker nu på Grönland o norra Canada ! Och naturligtvis börjar temperaturerna  i Sibirien ochså att sjunka , på gränsen till Alaska,t.ex. ! USA köpte ju Alaska av Ryssland på 1800-talet var det väl ! Jaa, brukar ju titta på kalluftsmetropolen Verkhojansk i Sibirien !
               Förra året sas det ju att den värsta vintern på 33 år kunde drabba  Europa ! Detta kalluftsutbrott fick ju t.ex. östra USA i stället ! Jaa, det här med siandet om vädret i framtiden !
 
  Såg ju inte färdigt matchen ! Den mellan Rumänskan Simona Halep och Vitryskan Victoria Aazarenka ! Men Halep vann och är nu i semi ! Liksom Roger Federer som slog en fransman med 3-0 i set såg jag i morse !
           Regn skall väl drabba tävlingarna ! Gjorde även igår ! Då blev det väl till att gnälla över det. Innan har det gnällts över värmen ! Jaa, hur skall vi få lagom väder ?
 
 
 
Som sagt ! Inlandsisens härjningar har ju satt sina spår i Askersund o många andra ställen i Sverige ! Vi kan ju nämna Stenshuvud o Omberg t.ex. O många andra platser ! Jag undrar hur de första invandrarna som då kom till Skåne o Sameland klarade livhanken efter isens härjningar ! Det var nog inte tid o gnälla över vädret , för o klara livhanken ! Dom förfäder som jag har från den tiden kanske ! Varför kunde dom inte stanna upp i Italien eller Spanien t.ex. Där har dom ju så varmt o skönt !
 
    Tro inte bara att det duger med att anmäla flytt till skatteverket ! Idag har jag ringt till en del intresseföreningar ! Och för nån vecka sen eller längre ringdes  till min elleverantör o teleleverantör !
 
             Visst blev det motion även idag, som synes o en del plock bland böcker, därefter !
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0