Jaa, varför görs det så stor affär av allt nu för tiden !

 I det sammanhanget kan vi bl.a annat tänka på massmediasamhällets utveckling !  Klimatet, t.ex. ? Tänkte jag på o blickade bakåt mot Jordens klimathistoria ! Och 7 miljarder människor är vi idag ! Och vem vill återgå till ättestuporna ! Oavsett ordvall som köttberget ang. pensioneringarna av 40-talisterna !
      Översvämningar, svår torka , och svåra stormar, jordbävningar snö, is o regn o annat styrt bl.a av högtryck lågtryck, poler o sol o måne har drabbat bl.a mänskligheten i alla tider ! ! Och i början på 1900-talet hade vi t.ex. en svår storm i Sverige ! Som ställde till det för människorna både på havet o på land ! Det var ju våra gener o rötter som råka ut för det ! Liksom landhöjningar o landsänkningar , istider o svår värme o kyla ! 
 
Och när det gäller sjukdomar ! Min mor föddes 1915 ! O det får mig att tänka på spanska sjukan o pester som drabbat Världens befolkning genom tiderna ! Dessutom tänker jag på alla vulkanutbrott ! Och på 1780-talet drabbades Europas befolkning av ett stort vulkanutbrott på Island ! 200.000 sägs ha omkommit av detta !
 
     Och detta har genrerat mer arbete o välstånd i Världen oavsett ochså tillkortakommanden o  hemskheter även i våra dagar !  Hur hade Mänskligheten haft det i våra dagar   om inte de nya  energikällorna ångkraft, kolkraft tillkommit på 1800-talet ? ! O sen tillkom kärnkraft ! Jag ställer ofta denna fråga !  Får aldrig nått svar på den !
 
Det här med elände ! Stiger väl i graderna med det välutvecklade massmediasamhället ! Som hela tiden framhåller elände som om det varit en nyhet i Världen ! 
 
          Flyktingströmmar från länder i olika delar av världen har även funnits innan de senaste 6 åren !  Och det här med utropandet av den Arabiska våren i massmedia ? Var blev den våren av ! Arma folk i t.ex. Syrien ! Har dom haft det så hemskt nån gång ! Drabbade av nått slags 3-frontskrig ! 
 
 Jaa, människan är på gott o ont även i våra tider ! Och det onda verkar vara mest lukrativt att sälja ! Utan att titta i backspegeln ! Jaa, dom som tillhör extrema rörelser vare sig dom är religiösa eller politiska ! Är ju inte en majoritet av Världens befolkning ! Idag tänker jag på den majoritet av Världens befolkning som vill ha fred på Jorden ! O råkar ut för minoriteters hemskheter ! Och även tänks det på bla dessa minoriteter som råkat ut för rashat o rasbiologi ! Valloner, Judar, Samer, Romer/ Resandefolket , då i Sverige och många andra länder !
 
           Och jag själv vill framhålla den goda människan ! Men det går väl inte fram i dagens massmediasamhälle ! Där man i en torftig debatt drar alla över en kam !
      Och sen kan man ju tänka så här i vissa sammanhang ! Hur skall alla kunna bli lika goda som du och jag är ? :)
 
            

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0