Tänka sig, september har anlänt !

Jaa, det här med olika årstider ! O nu sjunker som sagt temperaturen i Arktis oavsett vad en del politiker predikar ! Och den stiger på Antarktis o omgivande delar närmare sydpolen ! En del politiker verkar ochså ha glömt vintern i östra USA ! Den värsta på länge ! Med snöfall ända nere i Jacksonville !
 
Hoppas ni såg programmet -Vem tror du att du är- igår på Tv ! Huvudperson var Amanda Ooms som var nyfiken på delar av sina rötter ! Och hennes far var ju Nederländare ! Och jag hajade till när Friesland o Friesöarna utanför nämndes ! Min mormor hade som flicka det Nederländska namnet Geuken ! Och namnet Geuken har jag funnit i detta område ! Kanske även Groningen ? Jaa, 25 % gener har man via sin mormor ! Och mest från Preussen ! Men sådär en tjaa,5-8 % från nederländerna ! Nått ! Jaa, Johan Heinrich Geuken var ju född i Amsterdam 1818 ! 
                Jaa, en annan hade ochså behövt ha assistans när det gällde mormors rötter ! Så är det ! Särskilt de kvinnliga ! Beroende delvis på min mors utseende ! Men naturligtvis även Geukens anor ! 
 
          Det här med vädret i nuet ! Åskan gick söder om Vättern ! O detta område befinner sig nu vid/ över Gotland ! På väg österut ! Och inget annat område finns nån annanstans i Sverige, för närvarande !!!
 
          Det här med årstidsdeppande ! Nää, det är väl bara att acceptera att vi i Sverige även har 4 årstider ! Oavsett ! Jaa, o tänk på hur dom har det med klimatet på Island ,Rejkjavik nära Grönland o Punta Arenas i Chile ! Den stad i Världen som ligger närmast Antarktis !
 
                   Ibland undrar jag lite över svenska folket o det här med t.ex. lagom väder ! T.ex. o faiblessen för att ta ut elände i förskott när det gäller klimatet ! Och hur är kunskapen om vädret som varit ? O det här med varmare eller kallare än någonsin ! Vad räknas någonsin ifrån ?
 
           Boule blev det ju inte idag ! P.g.a. vädret ! Syssel o pyssel o spelande av t.ex. George Dalaras på datans utmärkta högtalare ! Så kommer dan att se ut, bl.a. !
 
                 
 
        

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0