1 april o en massa roligheter o lurande !

När det gäller det här med 1 april så glömmer jag aldrig aprilskämtet med Kjell Stensson ! När färg-tv var på tapeten ! Men själv var jag en av de första som köpte en färg-tv i Simrishamn ! Och när vi och svärföräldrarna tittade på ett vulkanutbrott t.ex. glömmer man inte ! Och ishockey-vm såg tillsammans med en del kompisar/ arbetskamrater ! Som sagt det här med bra minne !
 
  Som sagt det var ju frågan om djur o fåglar ! Och nu kommer detta foto från Fågeldagboken ! O bofinken Knut har ni väl hört talas om !? Och texten till . Hanen syns o hörs o honan bygger ! Latiskt namn Fringilla coelebs !
 
Jaa, det finns ochså illustrationer emellanåt i Fågeldagboken när man bläddrar framåt dag för dag o månad för månad ! O det här fotot visar gravänder ! Och dessa fåglar har studerats bl.a från strandpromenaden i Askersund ! Latinskt namn Tadorna tadorna . Borde se sådana i Simrishamn ochså o i Tommarps ån ?
 
 
Jaa, ännu en illustration från Fågeldagboken ! Det här med råkor o kajor ! När man t.ex tittar ut genom fönstret över gräsmattan försöker jag skilja på dom ! Men råka är en fågel som mest finns i sydsverige ch räknas som en delikatess i Skåne ! Hammenhögs gästis har ni väl hört talas om t.ex.
           Har en mycket bra kikare som ärvts efter min far ! Den kommer att användas nu när det våras när jag bl.a tittar ut över gräsmattan o närliggande träd o buskar !
 
 
Joodå ! Stöder ju Nordens Ark och har införskaffat deras almanacka ! Och det här fotot från den visar en Pallaskatt ! En art som tydligen behöver bevaras ! Liksom snöleoparden t.ex. 
              Jaa, det här med att få ärva vissa egenskaper sen barnsben som nyfikenhet, spänning o entusiasm .Det är något som jag är tacksam över att få ha gjort ! O det här med gener o rötter o arv från vem vilka ? 
           Det här med att få vakna på morgonen i min ålder ! Och när hjärnan sätter igång med att med spänning o entusiasm se framåt o Carpe o Crea Diem med hjälp av nuet o rötter ! Jaa, Från Rötter till Barnbarn med fötterna på Jorden o armarna mot Himlen ... Ja, ja, visst är det en förmån att ha det mesta i behåll här i livet !
             
              Trevlig helg önskas ! Kan dock inte garantera att spontant skrivande angående något kan skrivas i helgen om andan faller på ! Nu idag ? Har ju ärvt skott av en porslinsblomma som setts på 1960-talet o senare ! Den verkar trivas bra i köksfönstret ! O där är bra plats ! Så idag kommer en att inhandlas ochså ! Så nu blir det ett par ! Och dom kommer att stå på vänster -o högersidan av fönstret ! Få se när dom börjar blomma ! Och Kenne i stan har ochså pratat om hur de skall skötas !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0