Jaa, trivs med mig själv o mitt liv .

 
Jaa, i blåst o med vantar på togs det åter en motionsrunda idag ! Och sången gick bra igår ! Och fint samtal med Nadja under kaffestunden innan hemgången ! Och trots blåsten såg " mitt" svanpar ut att ha det bra i dag ! Om nu blåsten varit ostlig ! Skyddet i denna del av hamnen tillräckligt ?
     Trivas med sig själv o sin tillvaro ! Har nog hjälp av t.ex. både rötter o barnbarn o göra det ! Och en livslust med kunskap som hjälp från eget liv och  pålästhet med tankar o konstaterande utan att se ner på mig själv !
             Sen valet 2014 har det blivit en märklig debatt i Sverige ! Jaa, t.ex. om undertecknad begått brott o ställt till bråk mot oliktänkande där jag bor oavsett bostadsområde eller asylboende där dödligt våld inträffat hade det då sopats under mattan p.g.a. MIN  tillhörighet ! Eller min tillhörighet ej omtalats ! Hur ofta nämns Sunni-eller Shiamuslim i Sverige eller Kristna syrianer ? Och från en sida är det ju kotym att ständigt utpeka Västmakter, Israel o annat som syndabockar. ! Och för barnens skull som bl.a. sprängdes  i luften i lekpark i stad i Pakistan där Kristna jagades men sprängningen ochså gick ut över barn av den egna religionen !
      Skulle nått sånt hända i Sverige ! Otänkbart ? Det är inte så länge sen det  nån med ett självmordsbälte gick omkring  i Stockholm ! Och i nutid vad har hänt i bl.a Paris o Bryssel ?
            Det är bara att konstatera att de här avskyvärda händelserna både utförts av Isis o Talibaner ! O det får inte sopas under mattan ! Jag tror inte flertalet av flyktingarna som inte brukar våld eller sympatiserar med EXTREMISM vill att sådant här sopas under mattan.!
 
 
Jaa, leve växthuseffekten/ växtkraften ! Det tyckte dom nog som kom till södra Sverige när inlandsisen drog sig tillbaks ! Och mänskligheten har säkert emellanåt längtat efter kyligare väder under bl.a under deras levnads period ! Och det här med att det när min äldste son föddes var nästan bara hälften så många på jorden ! Och när det fanns ännu mindre folk på jorden var det bara 0,3 C kallare i medeltemperatur åren1933 0 1938  än idag i Sverige ! Och en del varma somrar man upplevde i t.ex i Hjo på 1940 o 1950-talen !
           Jaa, det här med att veta att det även detta år varit kallt i Arktis o Sibirien ! Och nu har bl.a markstationen Mc Murdo stn. på ANTARKTIS över - 30 C ! Det skall vi vara glada över för det här med medeltemperaturen !
           Jaa, Champions League igår ! Till min stora glädje slog Wolfsburg  Real Madrid med 2-0. Tyvärr så spelade Paris Saint Germain o Manchester C  2-2 den matchen borde Parislaget vunnit ! O Zlatan missa en del ! Jaa, dass var alles für heute ! Glaube ich ! Meine freunden von Deutschland, Österreich und Schwitzerland ! Och jag hoppas ochså på nån läsare även från Nederländerna bl.a.
 
 För dom som glömt hur man ser ut ! Ganska nytaget ! Jaa, inget dåligt liv man för ! Vi håller modet uppe ! :)
         

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0