Jaha, god förmiddag ! Idag lyser solen o barometern har stigit något !

   
  Vackra bilder ! Kan man både ha både för ögonen o inom sig ! Både när det gäller nuet eller det som varit. O fantisera om det förgångna, hur anhöriga, gener, hade det och i nuet t.ex. om det här skulle jag ochså vilja göra ! Folk får tycka vad dom vill om en men det här med livslust o håll igång av kropp o sinne ! Joodå,Jantelagen finns i detta land men den har jag kastat av axlarna för länge sen 
            Det här fotot tycker jag bl.a mycket om ! Visat innan och det har att göra med min mormor som då hade en syster som gifte sig med en Schweizare ! Och har gamla svartvita avfotograferade kort från mormors besök i Schweiz o då en utflykt till området Grindelwald ! 
 
Exat när denna resa till Schweiz som mormor gjorde och om min mor var med här vet ej ! Men på 20-talet har det varit ! Och här är det första av dom som visar Grindelwald ! Se likheten med ovanstående foto !
 
 
Och det här fotot är taget via ett fönster på plats av mormor då eller någon av hennes sällskap ! Jaa, det här med att ha bildbevis gör inte saken sämre ! Vare sig dom tas i nuet eller dået ! Och som sagt dalar o alper !
 
Jaa. och här har vi sällskapet på utflykt i det vackra området ! Och hur lång väg från Luzern där jag tror mormors syster Elisabet bodde med familj vet ej. Jaa, Elisabet, Bettan Brunner vem av damerna ? 2 o välja på Mormor står längst fram. 
          Jaa, jag har skrivit om Schweiz innan o anknytningen till landet av dessa 25 % gener från mormor. Nu är ju Brunner ett vanligt namn i Schweiz men någon, några har sidvänt/ läst den här bloggen vid tillfälle !  Har man sett då när det hades statistik från länder, städer innan. Kanske någon hör av sig via meddelande som en Geuken gjorde för ett tag sen ! Joo, inte första gången det hände ! Jaa, min mammas kusin hette Frans . Hade kontakt med varann ända tills min mor dog har jag för mig ! Och vad kalls kusiners barn för ! Tremmänningar bl.a.väl ! Ganska nära släktskap som utnyttjats dåligt av mig , bl.a. !
           O nuet ja ! För mig tillhör även i nuet att skriva om sånt här som jag tycker är intressant Vad sen andra tycker ? ! Och så är det upp till var och en att beträda livets väg, livslinjen efter egen person o eget huvud ! Och jag har ju en  del minnen av personer man skriver om. Är ju född 1938 ! Och har bl.a. ochså träffat mammas moster Bettan ! 
        Som sagt innan det 4-språkiga Schweiz ett land som numera ochså kommer med på listan, där kunde jag bott ! Ett konstaerande via bl.a gener o personlighet ! So ist es ! O tänk på Roger Federer o så många språk han behärskar ! Lärt sig under uppväxten givetvis !
             Och i eftermiddag skall kören öva o det är på svenska !
     Och ej att förglömma ! Har många fler foton från min farmors omgivningar Gällersta/ Örebro ! Och har  även proband till hjälp när det gäller min släkt bakåt i tiden !
 
        

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0