Så säger Dansken !

 
Jaa, du milde tid vilket blåsande idag när man gick till stan ! Och när man gick hem med kassar i näven stod man nästan still ! Det var så man gungade till ! Jaa efter hemkomsten så kom det en kraftig regnskur ! Och en temperatursänkning anades då.! Men nu kl 16 lyser solen o det verkar bli mindre moln vid horizonten !
           Tittade på DMI:s vädersajt en av rubrikerna  Kold skulder forårsvärmen for vinterlige byger.
                         Jo tittar ju mig omkring i Världen även musikaliskt ! Staden Punta arenas i södra Chile som är närmast Antarktis har idag + 5 C ! Och denna stad brukar jämföras med ! Reykjavik i närheten av Arktis/grönland ! Staden hade i morse +1 C och lätt snöfall !  Och vädret i Världen styrs av bl.a. lågtrycks o högtrycks lägen o vandringar och naturligtvis har polerna betydelse !
      Och det här med oförutsedda eller välkända katastrofer som vulkanutbrott o jordbävningar och jordskorpans betydelse för var dessa  katastrofer mest drabbar ! Kontinentalplattot tektoniska . Inget nytt ! Japan jaa. Detta land drabbades 2012 av 30.000 jordbävningar ! Tycker det är viktigt att veta hur andra länder har det, när det gäller det ena o andra ! Visst det finns ju mycket mer människor på jorden nu i våra dar ! Men man kan  tänka på vad vulkanutbrottet på Island 1783 ställde till med o t.ex. Vesuvius utbrott 79 e kr.för Pompeji ! Det levde mänskliga varelser då ochså och trots mindre antal led dom säkert minst lika mycket ! Hade mindre hjälpmedel att röra sig med.
               Förtröttas ej. För mig är Världen och mänskligheten nånting som finns i generna ! Utan  dessa människor hade jag inte funnits till !
                   Och idag lyssnar jag på vacker medeltida musik av Mikael Prettorius ! Och vem har inte sjungit melodin  Dona nobis pacem med kören i Askersund ! Det är en gammal Katolsk hymn ! På latin då !
 
         
Och detta är som sagt en interiör från den Katolska Eugeniakyrkan i Stockholm ! Där man en gång döptes 1938 ! Och det ser jag med välbehag på ! Utan några som hellst grublerier ! Men kyrkan är som sagt riven och St Eugenia Katolska församling finns på Kungsträdgårdsgatan !
           

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0