En utmärkt cykelfärd !

 
O cykelfärden gick till Baskemölla o åter ! Jaa, dom här korna har man sett ofta betandes på ängarna som går ner mot havet . Kan se dom från Vårhallen ochså . stenmur.emellan. Utmärkt väder idag o solens strålar värmde . Och här på Österlen är det torrt i markerna . Inte svårt att se. Jaa, nått dygnsregn har man inte varit med om på länge ! O åskan verkar mest ha gått förbi.den här kroken. Söder o norr om.
 
Jaa, det här med äppelodlingar o Österlen. Oavsett hur skörden blir i år. Jaa, Österlen , southeast  of Scania Sweden. och visst är det the Baltic sea , Östersjön som skymtar 
 
Jaa, det här fotot togs inte så långt från hamnen . Välkänd badstrand i stan. Vem vet kanske det blir några dar igen med ostliga vindar . O badväder.. Har pratat om innan hur lite pålandsvindar det blåst i sommar. Har som sagt bla. angett vindriktningen varje dag sen juni månad. Så det är inte  lönt o slå mig på fingrarna  Joodå varma septembrar har funnits förr ! 1975 t.ex. 09-01  29,1 C i Stehag. 
           Jaa, det här med värme ! För en del år sen läste jag på blog moderna-myter .se att det var varmare på vikingatiden än idag.. Och för inte så länge sen läste jag på www.fria tider.se att det var varmare på medeltiden än idag.Och båda sajterna/ inläggen finns fortfarande på nätet , varför inte googla . Hur man har kommit fram till detta ? Genom att studera träd o droppstenar .i t.ex. Jämtland . 
         Från det ena till det andra . Kosckerna var ett musikaliskt folk . Deras historia får man läsa om. Men vilka körer dom hade . Den mest berömda är ju kanske Donkosackerna . O just nu så lyssnar jag på  Best Cossacks song på Spotify . Fantastiska sångare .
              Jaa, det här med förmåga att njuta av vacker musik från dåtid o nutid !
             

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0