Jaa, det här med att komma ihåg en del .

 
Tibet ja ! Foto från Sming 7655 med texten In tibetan Namtso means " Havenly Lake" 
     Jaa, en gång i tiden i början på 90-talet planerade jag och en kompis resa till Kina via transsibiriska järnvägen från Helsingfors. Och det ryska tåget, inte kinesiska åkte då iallafall ochså genom en del av Tibet. Men i stället la vi pengarna på att köpa motorcyklar . Jaa, det här när en annan ide dyker upp. Men visst hade det varit en höjdare att åka till Kina men det här med motorcykel blev en höjdare. Visade det sig .
 
Återigen från Sming  7655 . Texten Vernazza evening ! Italien var det ja ! Provinsen La Specia Ligurien. Tog jag reda på.
 
 
Och här har vi ett foto från småbåtshamnen i Simrishamn ! Taget igår . Jaa Os i Brasilien har börjat med för svensk del damernas match mot Sydafrika . Som vanns trots dåligt spel . Det digra programmet på en sommarolympiad som går i Brasilien gör att en hel del visas nattetid ! Efter 24 blir inget tittande för min del ! Nää, det orkas inte . Fotbolls-vm blev ju en annan sak. De flesta matcherna gick väl innan 24 ?
 
 
Jaa ett foto till från hamninloppet o hamnen för större båtar Men här vimla det förr i tiden av fiskebåtar och färja går inte längre till Bornholm. Jaa, vädret jaa, har ju bildbevis från 2006 ! Och i januari så börjades föras anteckningar i fågeldagboken om det dagliga vädret på morgonkvisten. Vindriktning, temperatur o blåst o klart molnigt eller regn eller snöfall. 
             Och om jag då tittar på mina anteckningar från 1 januari tills nu så visar det sig att vindar från sydväst väst har var mycket förkommande ! Ost o nordost o nord lite. Det här betyder ju att mycket sydväst på vintern milt väder o på sommaren svalare väder. Och det här med vattentemperaturen. Sen kan var och en räkna ut vad mycket ost, nordost o nordvindar betyder för vintern .Med högtryck i öster. O lågtrycksbana söder om Skandinavien . Jaa, och det här med ostvindar o högtryck på sommaren.
          Har ochså dragit ner Radiosportens program för när de svenska lagen o svenskarna för övrigt är i aktion i Brasilien. Bra att titta på på morgonen.! Och idag såg jag att herrarna i Sveriges fotbollslag inte börjar spela mot Columbia förrän kl 24. Men annat visas ju ochså . från arrangemang där svenskar o inte svensklag är med .
    Och går det intressanta saker innan 24 då tittas på det !
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0