Det här med ett intressant o spännande liv.

 
Jaa, foto från juldagen med besök hos Abbe o hans bröder, O lillasyster, O på julafton hos de större barnbarnen. 
 
 
O denna fina gran beskådades på julaftonen. Och julklappsspel spelades o lotter skrapades. Spännande även för en farfar.
 
 
Och detta foto togs när man närmade sig  hemmet o portingången  julaftons kväll. Alla tiders foto om man får säga det själv.
 
 
Jaa, nu är det ju vardagar innan nyårsafton. Det har handlats o cyklats ner i stan . Och på hemvägen togs detta foto när en lekplats o damm passerades gående med cykeln på grusväg.
 
         Blev ju ingen vit jul här i Simrishamn . Och gröna överväger ju i detta område enl. statistik.Och i sammanhanget kan påpekas mitt i värmeältandet att Allgunnen har  enl. Smhi värmerekordet i Januari på + 12, 4 C  den 5/1 1973. Och i februari har Västvrvik rekordet från den 18/2 1961 på + 16,5 C . Det här med minnet är kort. Men vädret har ju i alla tider varit upp o ner.
 
         O det här med att kunna känna entusiam även när det gäller sport . Inte svårt nu . Fin vintersport på tv med t.ex utförsåkning , Tour de Skie som börjar nyåsafton och J-vm i ishockey som pågår . Och dom som gillar trav kan se det varje dag till och med nyårsafton då intressant omgång kommer från Mantorp.
 
          Och idag kan man cykla ner i stan o titta på den hittills gröna vintern. Och intressant skall det bli att bevaka rekordet, i värme när det gäller januari från 1973 .
 
     Vi hade för nån dag sen en storm som hette Urd som ställde till problem. I sammanhanget erinrar jag mig orkanen Lena från oktober 1967 som ställde till stora problem i sydöstra Sverige . Och då jag och min familj med små barn fick beskåda nedblåsta hustak på tvärgatan mot vårt hyreshus. Som rörde på sig längs gatan mot oss.. Och i ett hyreshus längre ned på gatan störtade gaveln in .Som sagt det här med minnen som bitit sig fast. Och som vanligt försöker jag leva som jag lär . Hittills sluppit influensa o svårare förkylning . 
       Och det politiska spelet o lobbyismen o populismen just nu i staten Sverige är intressant o förbryllande att studera . Tur man har Grönköpings Veckoblad att se fram emot varje månad. Bl.a. 
 
           Och just nu snö o blåst ställer till problem när det gäller damernas storslalom i Semmering i Österrike. Jaa, det här med  hur vi skall skräddarsy vädret ?
       
           

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0