Jaa, det här med hur ofta man bloggar .

 
Jaa, det blir ju inte så mycket långcyklande eller gående så här års . Och jaa, det här med vitt på marken som lyser upp.Istället för de evinnerliga sydväst/väst vindar med blåst .Påminner om att i södra Sverige är gröna jular mest förekommande. Foto från gårdagens cyklande i stans närhet på väg till barnbarnet Franke som fyllde 3 år.
 
 
Jaa, det här med bildbevis på när snön kom förra vintern i Simrishamn. Den 5/1 2016. 
 
 
22/1 2016 togs detta foto.Men sen hittar jag inte mer vita foton.Några veckors vinter blev det alltså då t.ex. broddar fick has på kängorna..
 
   Det här med klimat o väder i nuet o bakåt i tiden. Egen erfarenhet julafton 1977 + 13,7 C i Simrishamn. Jaa, sen har jag ochså läst om milda vintrar på 30- och 50-talet., Och varit med om när det regnat i Luleå en julafton på 50-talet . Och det här med när sydvästen har övertag i Sverige och Europa t.ex.
 
           Jaa, idag har Simrishamn + 3 C , Stockholm -1 , Östersund -2 o Kiruna - 7 .
Kalla platser ja. Prudhoe bay - 13 C, Yukon Crossing - 30, Grise fiord -  26, Thule air Base -10 o Verkhoyansk -44 C Mc Murdo stn fortfarande minus . -2 C. Ytterligheterna Punta Arenas + 3 C och Reykjavik + 6 C
 
   
 
Det här med att det finns snö lite här o var i Världen. På höjder o lågland Fotot från Hearther.
                Och det här med månaderna januari o februari. O bl.a. kalluftsutbrottet över östra Nordamerika i januari 2015 .Med snö ända ner i Florida. Och faktum är att många jag pratat med föredrar vita vidder vintertid O det här med att vitt lyser upp. 
           Och i eftermiddag blir det årets första julbord, med pensionärsföreningen . På hotell i staden. 
         
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0