Det här med att se verklligheten i vitögat !

Jaa, debatten i Sverige är ganska enkelspårig ! När det gäller radikalism ! Att en minoritet högerextremism gör sig gällande i landet berättigar inte annan extremism i minoritet ! Och allt som har med EXTREMISM o göra vare sig den är politisk eller religiös är ju ett gissel för Världen ! Och ibland gömmer man sig både bakom politiska ideologier o religionen för att ta makten i Världen ! 
 
             Minnet är ganska kort bland folk och de yngre i Sverige hur pålästa är dom av det som timats i världen ! Och det här med integrationen mm. har inte börjat på att diskuterats bara de senaste åren ! Vem kommer inte ihåg diskussionen om de apatiska flyktingbarnen t.ex. ! Och gick flyktingströmmen från det sönderbombade Jugoslavien smärtfritt !  Och vad hände efter murens fall som ju var väldigt positiv men där även visade sig ökande brottslighet i förtryckta länder ! Fråga t.ex. innevånarna i Göteborg  angående det ! Sen har vi Kosovo t.ex.Men där är väl lugnt ? Och i vissa länder ökar väl nationalismen o fascismen ! Och det här med namnet nationalsocialism ! Jaa, det här med anarkism kan man ochså tänka på !
 
             Och än en gång frågar jag debattörerna o journalisterna ! Hur gick det för civilbefolkningen i t.ex. Syrien de här 5 sista åren sen revolutionen o kriget i Libyen avslutades o den Arabiska våren utropades ! Många fler döda o skadade  i landet många fler flyktingar som mist hus o hem när kulorna o raketerna från olika håll slagit till ! Och vilka trädde sen in på arenan i Mellanöstern ! Jo IS ! Och sen har vi Talibanerna, Boko Haram, Al Schabab, Al Quida o Hamas m.fl. Hur tog t.ex. Hamas makten i Gaza ? I ett blodigt krig där Abbas o hans gäng fick stryka på foten ! Jaa, det här med Abbas Fatah som fick stryka på foten ! O när man tänker på Fatah o Arafat o  t.ex. Svarta September ! Vad hände bl.a. i München 1972 ! O sen får ibland Israel skulden för mycket som varit utsatt för självmordsbombare o senare raketbeskjutningar ! O anfall från flera håll i regelrätta krig ! Av länder som på agendan hade att utrota landet o judarna o behandla dom sämre än grisar ! Den s.k ideologin finns kvar !
 
               Jaa, att fly från hus o hem är fruktansvärt ! Men såvitt jag vet så använder sig varken Kristna eller Judar av bilbomber eller självmordsbombare som tänds både i Afrika och i Mellanöstern ! Men civilbefolkningen är dom som alltid får lida mest ! Men det hindrar inte att man måste ta reda på den största orsaken till dagens lidande ! Där det mesta har gått snett ! Sen den Arabiska våren utropades både för Araber o andra för 5 år sen ungefär !
 
               

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0