En dag med sång o musik o träff med trevligt folk !

Och hem kom jag igår vid 22:30 tiden ! Åkte med Tommy som släppte av mig vid busskuren nära hemmet ! Och det hela rör sig då om sångövningarna o kören Psalvia ! Och travgänget som ibland träffas på Kinakrog ! Och i travgänget ingår bl.a. svågern Hasse ! Jaa, som ju ingår i " min klan " :)
 
Jaa, idag har jag på socialt media tagit in lite positiva uppgifter om t.ex. ozonhålet som det kom uppgifter om för ca ett och ett halvt år sen ! Har ochså lagt ut uppgift om att år 1961 den 13/2 var det i Västervik +16,5 C ! Påminner om att det då bara var hälften så många innevånare på jorden ! Och tänka sig 1990 den 23/2 hade  Söderhamn + 14,3 C ! Och 1990 hade Jorden ca 2 miljarder mindre innevånare än nu ! Alltså flög det mindre människor o mindre bilar fanns mm.  Nu säger väl nån att dom här uppgifterna om temperaturerna i februari är falsarier ! I så fall får ni skälla på Smhi !
 
Jaa, det här vad vulkanutbrott ställt till med och bl.a. temperatursänkningar ! Och sprickor  i jordskorpan. Nu har sprickan i Afrika tagits upp igen ! Och det här med att ett nytt hav kan uppstå ! Men det rör sig om miljoner år ! Och i sammanhanget tänker jag då på att att Austaralien  en gång i tiden skiljdes från Antarktis ! Men hur var klimatet för miljoner år sen då levde ochså människor ! Våra förfäder ! Och dom har ju genererat oss nu levande ochså ! Tar upp det igen ! Vulkanutbrottet på Island som skedde 1783  Det har jag skrivit om innan det nämndes bland de mest 10 största katastroferna, med ond bråd död av gasmolnet o temperatursänkningen på bl.a Island ! Även då levde våra förfäder ! Och hade vi haft otur och  mina förfäder  gått åt ! Hade jag inte sett solen idag ! Och det här med länge sen o värre än någonsin ! Om man tänker på Jordens ålder o människornas tidsålder ! 
              Jaa, Sverige är ett land som består av ca 447 964 kvadratkilometer stort och går mot 10 miljoner innevånare, Indien är 3 288 000 kvadratkilometer stort o har har ca  1,2 miljrder innevånare och Kina är 9 984 670 kvadratkilometer stort o har ca 1, 5 miljarder innevånare ! Och länderna har ochså olika klimat vintertid o sommartid beroende på längden, omfånget o höjder ! Jaa, när jag ser deessa siffror så tänker jag på vilka bannor de här länderna får ang. klimatfrågan från t.ex.Sverige ! Hade de här länderna haft det bättre genom tiderna om dom inte haft bl.a ångkraft,. kolkraft o kärnkraft att tillgå ! Det samma frågar jag mig om övriga Världen !
       Sen har jag tittat på det här med kolkraftens framtid o kol- eller gaseldade kraftverk utrustade med CCS ! O sen står det Sex energikällor- ett energisystem ! Och när jag läser om detta så tänker jag på att människans uppfinningsrikedom är underskattad ! Och de gamla energisystemen uppfanns väl inte av elakhet ! Och så uselt som jorden sägs ha blivit klimatmässigt under 1900-talet o vidare ! Hur har det då kunnat bli över 7 miljarder människor på jorden varav hälften kommit till efter 1960 ca !
 
Ett spel för miljarder när det gäller det här med lobbyismen när det gäller sämst eller bäst elenergigivare ! Men det verkar som en del människor börjar förstå att t.ex. vindkraften inte är den rätta lösningen Det här med att utnyttja klimathotet som säljarargument ! Både politiskt o affärsmässigt  !
 
 Och solen lyser och en annan skall på stan o bla. hämta V-75 program angående tävlingarna på Jägersro på lördag !
 
 
       

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0