Jaa, det här med Mellanöstern !

Läste just nu om en bilbomb på ett torg i Damuskus !  Hade bl.a tänkt skriva om läget i Syrien !
 
  Jaa, enligt uppgift så är 58 % av befolkningen i Syrien Sunnimuslimer och övriga muslimer 30 % bl.a. Shiiter o Alawiter ! Men finns ochså 12 % Kristna !
 
I Syrien så pågår ju nu sen nästan 5 år , efter då befrielsen av Libyen, ett krig som drabbar CIVILBEFOLKNINGEN  värre än någonsin trots medias utropande av den Arabiska våren sen Libyen befriades ! Jaa, tills nu har en förskräcklig mängd människor dödats ,skadats o tvingats fly från hus och hem ! Och på arenan i Syrien finns nu  minst 3 aktörer !  Regeringstrupperna, revolutionärerna och IS ! Och presidenten Assad är Alawiit, IS Sunnimuslimer som bekant !
        Men då är den stora frågan vad tillhör Revolutionärerna politiskt och religiöst ! Och vilka stöder dom med vapen ! Ryssarna  stödja Assad men som sagt vilka stöder revolutionärerna ! Är det hela som vanligt en uppgörelse mellan Sunni o Shia extremister ! O då skall man ha reda på vilka Iran eller Saudiarabien stöder ! Och var kommer IS in i handlingen ? Och då tänker jag bl.a. på uppgiften om sprängningen på torget i Damaskus !
 
             Och om vi ser oss om i Arabvärlden så går den 600-åriga fiendskapen mellan Sunni-o Shia som en röd tråd genom länderna med Islam ! I sammanhanget skall nämnas  de Muslimer som tillhör Sunni är i stor majoritet !
 
           Jaa, även extrem islamism drabbar ju länder i Afrika , som Nigeria t.ex. o då Boko Harem ! O där är det Kristna som bl.a råkar illa ut. Och när man tänker på även Talibaner o Al Quida m.fl. liknande Sunnimuslimska grupper då tänker ju man bl.a. på kvinnosynen ! En Shiamuslimsk extremistisk grupp kan ochså nämnas det ibland raketskjutande Hizbollah ! I södra Libanon ! 
 
           Jaa, frågan som aldrig besvaras är var står Revolutionärerna politiskt o religiöst ! O då tänker jag bl.a på övervikten av Sunni i Syrien ! Och vilka förser Saudiarbien o Iran med vapen och vilka förser dom ? ! Ej oväsentligt i sammanhanget !
        Och hackkycklingen Israel får vapen  mest från USA bl.a.Och hade dom inte fått det så hade Israel o Judarna i landet varit utrotat utrotade för länge sen ! Om man ser till olika agendor av samma de slag !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0