Jaha minsann då var det måndag !

Bra helg som vanligt ! Inget på V-75 ! Utdelningen på 7 rätt blev över miljonen ! Och Arsenal slog serieledarna Leicester med 2-1 ! Och i när det gäller längdskidåkningen i  Världscupen i Falun blev det bara en  pallplats, i sprinten genom Stina Nilsson ! Kräftgången fortsätter och verkar inte finnas nån bra generation mellan åkarna upp mot 30 år o över och  de yngre som Stina bl.a.
        Och meddelas kan ochså trots det ständiga ältandet om vädret o banunderlagen så är nu de 8 slalomåken som planerats genomförda för damerna ! 3 återstår inbegripet finalåken ! 
 
 
        Jaa, här har vi Crans- Montana i Schweiz där dagens slalom för  damerna genomfördes ! Och Schiffring gjorde come back och visade var skåpet skall stå ! Verkar klara alla underlag ! Fotot från skärmen när man såg tävlingarna på play! Efter vistelse i  tvättstugan !  ! Vilket vackert vinterlandskap ! Igår inställdes störtloppet p.g.a. att mycket snö föll ! Då kunde jag inte låta bli att dra på munnen ! Alla vet vi att vädret kan vara omväxlande i Alperna ! Joo det här med ordet växthuseffekt är ju så inpräntat hos folk av alla kategorier att man målar den lede på väggen hela tiden som vädret inte är lagom ! Jaa, på nått ställe i Nordamerika där skidskytte gick varnades det ju för stark kyla ! 
 
      Det är väldigt nyttigt att se sig om i Världen o få prata om sträng kyla i allt värmesnack . Idag har Mc Murdo stn på Antarktis  -14 C ! Och när vi har sommar brukar där vara mellan -20 o 30 C ! Och södra Australien t.ex.  får då ochså lägre temperatur ! Just nu har i Arktis  Prudhoe Bay - 20 C, Grise fiord airport- 32 , Thule Airbase C -28 C och Verkhoyansk -46 C. Kan vara bra att titta på dessa siffror när värmen stiger en åt huvudet !
        Finns gått om snö i fjällen och i mitt huvud har jag meddelandet i våras om att snötillgången i fjällen var ovanligt stor ! Som sagt hur skall vi få lagom medeltemperatur i Världen ! 
 
 
April  räknas ju till vårmånad i Sverige ! Lite mindre än en en och en halv månad dit ! Och håll tummarna för att den månaden bl.a inte blir så kylig som förra året ! Och det blev ju även dåligt med sommarvärmen !
         Och denna vackra bild är retweetad från Eycontaktnow och visar en vy från Laheema national park Estonia !
 
 
 Och det här fotot kallar Det Brettemacher för hunde spaziergang ! 
 
                Och snart får man väl Grönköpings Veckoblad i lådan ! Det ser jag fram emot ! Dess klurigheter skadar inte att läsa i det massmediala samhälle som finns idag ! Där skvalpet i ankdammen ständigt ökar !
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0