Snart 10 år sen ! Härligt o ha bildbevis på fina minnen !

Jaa, tittade i dag in på mitt fotoalbum från 2006 ! O det året var man bl.a i Berlin i början av juni  ! Snart 10 år sen ! Och då pågick ju fotbolls-vm i Tyskland ! Tillsammans med kompisen Björn hyrdes en lägenhet i östra Berlin ! I närheten av ett universitet om jag inte missminner mig och med gångavstånd ca 20-30 minuter ner till området kring Brandenburger Tor ! Och där muren gått , i närheten ! 
 
 
Jaa, gamla Östtyskland, inte långt ifrån där vi bodde togs detta foto med renoverade bostadshus ! Och jag kan bra tyska o det hjälpte oss här i Berlin ! På fråga om det gråa huset fick jag svaret att det skulle bevaras med den färgen som byggnaderna i området hade på den östtyska tiden ! Historiens vingslag !
 
 
Och nån av dagarna i Berlin hade vi en utmärkt guide ! Min tyske vän Cais dotter Anke ! Som guidade oss i bl.a området kring Brandenburger Tor o riksdagshuset om jag inte missminner mig ! Och väldigt bra  foto av Anke som nu är utbildad läkare ! Och till bl.a jul skickar vi hälsningar till varann med foton bl.a. ! Och nu har Anke familj med mannen Eberhard som ochså är läkare !
 
 
 
Men vi återgår till året 2006 ! O det här fotot har Anke tagit ! Och på detta foto kan skådas kompisen Björn, Eberhard och undertecknad ! Jaa, vi hade ingen tur hemma i Sverige när biljetter till matcherna lottades ut ! Och fick nöja oss att bl.a.se matcher på storbilds-tv i bl.a glada Tyskars sällskap ! 
 
Och det här fotot har Björn tagit när jag träffade Anke för första gången ! Bestämde träff utanför där vi bodde Björn o jag ! Ja, och även Ankes far Cai och hans fru Ingrid har jag kontakt med ! Känt varann sen 1947 då Cai var hos oss i Örebro ! 
 
 
Och det här är ett foto från 50-talet på Cai och mig ! Då han och hans familj var på besök hos oss o i Sverige !
 
     
 
Men själv åkte jag 1956 till Köln med tåg från Luleå  en sommar för att träffa Cai och hans familj ! På detta foto ses då undertecknad o Cais syster kallad Püppchen  !
 
Men barnbarnet Måns och undertecknad åkte tåg till Tyskland från Malmö till Frankentahl i närheten av Mannheim år....måste varit kring år 2000 ! Och där bodde då Cai und Ingrid ! Men fotona från då finns inte hos mig men hoppas på att kunna fotografera av dom vid tillfälle  !
 
  Att redogöra för fina minnen från sitt liv ! Och återse saker o ting framför sig ! Väcker ju många känslor av positiv art ! Men ochså en viss längtan av att vilja återse ! Och att få träffa  naturligtvis ! Men man lever ju ochså på gamla minnen heter det ! Och det har jag fördelen av att ha från mitt liv ! Mest av positiv art ! Men ingen undgår att drabbas av några som är tråkiga ! Oförutsedda eller förutsedda !
 
                 Berlin ja o Köln eller München t.ex ! Även det städer  som hade passat mig att bo i ! I Köln föddes ju min mormors farmor ! O i Magdeburg hennes far med Nederländska anor ! O i Halle an der Saale min mormors mor, jaa min mors mormor ! Redogjort för innan ! Och det är 25 % av mina gener Som fortplantat sig vidare !   
      Jaa, är en entusiastisk person ! Och återkommer till förut skrivna saker o påtalade ! Men här på bloggen är det bla. Tyskar som läser/ sidvänder ! Därför drar jag ibland samma visa igen ! 
 
                    Trevlig helg !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0