Jaa, det här med hur människor har det på olika platser i Världen !

 
Jaa, det här är ett foto frrån Yumantang i Himalaya ! Och togs i samband med en serie om folket där i Svt ! Och hur dom levde ! Och hur alla fick hjälpas åt av kvinnorna när männen arbetade nån annan stanns för överlevnaden !
 
 
Och denna dokumentär handlade mest om en flicka i 12-årsåldern vars namn jag glömt ! Och om hennes liv i kämpandet för tillvaron ! Med att hjälpa de andra kvinnorna med bestyr när männen t.ex. var på säsongsarbete för att få ihop till brödfödan ! Och flickan fick som synes samla ris o ved ! Även hjälpa till med att vakta boskap o andra göromål !
 
 
Har för mig att flickan ochså förkovrade sig i läsandets konst och annat om omvärlden ! Som sagt en gripande serie / dokumentär !
 
Jaa, ger ibland rapporter från kalla platser i Världen ! Och tänker på folket som lever där i t.ex.Sibirien utan att fixera mig vid Putin t.ex. ! Detta är ett foto från från Yakutsk , i Sibirien då ! Brukar ju ha Verkhoyansk som ledstjärna , ligger längre öster ut ! Där har dom för närvarande ca -40 C ! På båda platserna  Och i juni, juli har dom väl nått som kan likna sommar ! Kylan kommer tidigare än till oss o varar naturligtvis längre ! Och jag tänker ochså på motpolen Austarlien som har hög värme så här års ! Och det är heller inget nytt ! Och ni vet väl att Australien o Antarktis suttit ihop en gång för länge, länge sen !
             Och idag hade New York minusgrader o det har numera ochså Moskva, sen flera veckor ! Men det här med syd o sydväst ! I världen året om ! Och nord, nordväst o osten !
 
          Jaa, det var allt från Jans VÄRLD ! Och som av en händelse blåser det sydvästen i Simrishamn o snöar o är nu + 0,2 C !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0