Jaa, god fortsättning på det nya året !

Jaa, vädret ! Vinterknäpp, kyla från öster utlovat ! I Simrishamn verkar inte kylan vara så länge enligt " siarna " ! Idag har vi + 4 C o sydostlig vind o molnigt! Men det vet jag sen gammalt att det känns rått, och - 4 o sol o lugnt känns  t.ex bättre ! 
 
Jaa, igår slog Sverige Kanada med 5-2 ! Bra gjort ! Men det kan faktiskt bli så att Sverige o Kanada kan mötas i en semifinal om Kanada slår Finland o Sverige slår Slovakien i morgon ! O underskatta inte Ryssland som vann sin grupp ! Ja,ja, vet att Peter den Store slog Karl den Tolfte men är ingen Rysshatare för det ! Och i sammanhanget kan man tänka vilket land som har haft mest överhöghet över Finland i historien ! Baltikum ej heller att förglömma i sammanhanget !
 
Tour de Skie börjar idag ! Fantastiskt rolig tävling att titta på ! Och inleds  i Lenzerheider i Scweiz ! Verkar vara bra väder för vintersport om man skall tro dagens prognos ! Och backhoppningen från Garmisch är ju en nyårsdags tradition !
 .Jaa, nu är det väl 5 år sen sen revolutionen i Syrien inleddes ! Och läste att 55 000 människor dödats i detta vansinniga krig 2015 ! Det här med revolutioner för FOLKETS skull ! Regeringstruppernas o Isis status känner vi till men vilka är revolutionärerna som ochså skjuter skarpt ! Vad tillhör dom politiskt o religiöst ! Den frågan har jag ställt många ggr på nätet men får inget svar ! Det här med den Arabiska våren som väl massmedia yttrade ! Kan man tänka på ! Sen oroligheterna i i Mellanöstern tog fart för 5 år sen ! Med början i Libyen ! Och mitt i hela soppan ligger Israel som hotas från olika håll med förgörelse !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0