Kung Bore har inte gett upp ! Men sydvästen står på lur igen ?

 
Så här såg det ut utan för min lägenhet för några timmar sen ! Kung Bore har om än kanske tillfälligt fått grepp i Simrishamn liksom ostan ! Men vinterknäppar har man varit med om förr liksom kyliga vårar ! Den förra våren t.ex. ! Jaa, vad betyder sydvästen o ostan sommar och vintertid i östra Sverige t.ex. ?
          Just nu är det minus 2 C ! Och just nu vid 17-tiden snöar det ymnigt o blåser !
 
          Jaa, bäst när det gäller ! Kan man fundera på idag. Sverige förlora kvartsfinalen mot laget dom slog med 1-0 i gruppspelet USA i J-vm med 3-8 .
 
       Och när det gäller Tour de Ski så föll både Kalla, Nilsson o Falk i sprinten. Föret skylldes naturligtvis på av kommentatorerna men inga Norskor föll ! Och Ida Ingemansson som blev 4 i finalen skyllde inte på väglaget utan sade att spetsarna framåt är det som gällde ! Men en Amerikanska vann sprintfinalen !  Och Usiogov blev 2 i herrarnas sprint ! Och Kazaken Poltaranin 3 ! Norrman vann ! 
 
Det verkar som det är olika med snötillgången i Alperna precis som i Sverige ! Slalomen för damer gick i Santa  Caterina i Italien i ett fantastiskt vinterlandskap med fina banor ! Om det skylldes på underlaget vet ej men ingen svenska bland de 3 bästa ! En Norska vann överlägset ! Hennes första Världcupsseger !
 
 Och nu ser jag fram emot det som jag hoppas blir dagens höjdpunkt, sportsligt ! Finalen mellan Finland o Ryssland i J-Vm ! Kommer att bli fullt ös på läktarna i Helsingfors !
              Jaa, det här med att skylla på det ena eller andra ! Nu var lagledaren inte på alerten nog i sin coucining eller var det heter ! Men hade Sverige vunnit då hade det varit spelarnas förtjänst !
 
         

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0