Jaa, det här med sydvästen, västen o nordvästen på sommaren .

 
            Fotot taget för en kvart sen ! Lite kyligt i lägenheten , tunga regndroppar o nordvästlig vind  . Vi " som varit med förr  " vet vad t.ex. sydväst, väst o nordväsvindar betyder t.ex. här på ostkusten när de dyker upp sommartid ! Och även vad ost, nordost o nordvindar betyder vintertid bl.a. här på Österlen ! Så enkelt är det ! Alltså betyder ju då t.ex. ostvindar på sommaren, om det står sig en del dar, för badlivet varmt i vattnet o roligare på stranden !
        Och det finns foton nånstans från härliga somrar på 40-o 50-talet från utanför Hjo.Då högtryck o ostvindar rådde. en längre tid ! Och en flotte som gjordes dyker upp i minnet o namnet Claes Sahlström !
          Tror inte att det blir nån motion idag ! Lite övningar kan man ju hitta på o pyssel ! O njuta av musik sittandes i fåtölj med fotpall. 
 
Jaa, det här fotot har retweetats från Lucie ! A peaceful morning in Alberta Canada .Jaa, har hört att bl.a Canadas natur påminner om Sveriges ! Eller tvärs om ! Det går många Sverige arealmässigt om man ser till Canadas yta ! Efter Ryssland det största landet i Världen. Befolkning lite över 35 miljoner ! O det här med kylan på vintern i de nordliga delarna bidrar väl till stor glesbyggd i de väldigt kalla områdena ! Påminner ochså om Kanadas närhet  till Grönland i de nordligare delarna . Är ju ingen vetenskapsman men det här med kalluftsutbrott som kan drabba Nordamerika o Europa ! Verkar avlösa varandra ?
 
 Och det här fotot fick jag syn på idag o förde det till mitt album diverse ! En symbolisk bild ! Oavsett ! Alla har vi väl försökt klättra upp o uppför på en stege . Och det här vilka som ligger till grunden för detta klättrande längs livslinjen/stegen Från rötter till barnbarn !
            Och i kväll kommer en höjdare för oss bl.a. fotbollsälskare ! Semifinalerna inleds med matchen i fotbolls-em i Frankrike med Wales mot Portugal ! Håller på uppstickaren Wales. Och morgondagens semi. Uj,uj,uj !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0