Jaa, minnet är ju kort ibland.

     
Jaa, idag påmindes man på ett socialt media som ibland vill man skall dela foton till vännerna som är från år bakåt i tiden. och vintern 2011 gällde det. Den som ochså guiden på Bornholm beskrev för oss på bussturen dit i våras ! Som besvärlig. Det här fotot är ochså från vintern 2011 , kul ! Och den här strykbrädan kommer jag ihåg att den fotograferades när man gick mot hemmet efter en motionsrunda i Askersund. Jaa, det här med vad en lång tidsålder är ! 
 Och enligt Smhi beskrivs vintersäsongen 2010-2011 som kallare än normalt i hela Sverige och i södra Götaland o norra Norrland som något kallare än i fjol.Alltså 2009-2010 .
           Och från 9/1 2015 har jag sparat följande artikel från Dn.se med rubriken REKORDKYLA I ÖSTRA USA .Och i artikeln nämns ochså att köldrekord har satts på en rad orter och snöbyar förekommer ända ner i Jacksonville i Florida .
            Och dessa ord har hittats på löpsedlar de senaste åren. Supervärme o monsterkyla.  Ord som ochså gäller hur klimatet varit sen människans första dag på Jorden !  Och det här med frånvaron av braskande löpsedlar.
 
 
 Jaa, foto taget för ca 30 minuter sen.Jaa, enligt en forskare jag pratat med så tjänar massmedia miljoner på att ständigt skriva om växthuseffekten. O även t.ex. vindkraftsdirektörerna kan jag lägga till. Och vi lär haft väldigt grönt i Skåne även långt bakåt i tiden. Dessutom kan man läsa om att glaciärer smält och återkommit i t.ex. Härjedalsfjällen kring 1000-talet tror jag det var. Jaa, när det gäller växthus som odlar ! Så höjs den där så växer det bättre Men har funderat som  amatör på detta .Det här med att räkna ut att Jorden mår bäst av en medeltemperatur som är uträknad till ett visst värde. ! Om nu jordens medeltempertur skulle sänkas med minus 1-2 grader C  Hur skulle det bli om en liten istid  om 50 år som det inte var för så länge sen, kom . Utan några utsläpp mm.så sägs att en liten istid varade i Sverige bl.a. mellan 1400- till mitten på 1800-talet. 
            Har dom avfotde nånstans i nått album ! Samma månad ett år hade löpsedlar från olika tidningar rubriker om att mars skulle bli ovanligt kall. nån vecka efter på en annan ovanligt varm. 
           Idag blir det besök i naturen ! Oavsett om det är lagom väder ute eller ej . Har i veckan hört olika tolkningar på vad lagom bra väder är , så här års .
                      Jaa, dagens massmediasamhälle och metreologen som jag chattade med för några år sen. och som var så trött på alla journalister som ringde o ville ha reda på hur blir vädret i sommar, hur blir vädret i vinter hur blir vädret i höst o.s.v.  Det här med om Världen  skall bli mycket sämre . Massmediasamhället beskrivs ju ibland som den tredje statsmakten. Ligger nått i detta. I dagens samhälle som ständigt matas med braskande svarta säljande rubriker ofta med uttagande av elände i förskott ! Jaa, påminner om fakta. Om alla fruktansvärda pester som förekommit på jorden, om jordbävningar om t.ex. vulkanutbrottet på Island i slutet av 1700-talet . Om mammutarna som frös ihjäl , om dinosaurerna som försvann, om tåget över Stora Bält en vinter, om kvinnorna i England på 1700-talet som fick växla mode o ta tunnare kläder på sig ! Mm, mm, Och en människa är väl en människa även om de fanns i mindre antal än nu förr i tiden ! Och deras kämpande i tillvaron som genererat över 7 miljarder människor på Jorden ! 
 
           
         

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0