Jaa, det här med Demokrati .

Jaa, finns ju ord som direktdemokrati eller då direkt demokrati ! När det gäller folkomröstningar i en demokrati ! Tänker inte låta det här med brexit gå mig på huvudet ! Värre saker har hänt i Världen genom tiderna ! Och nu kommer Statsvetarna o tankesmedjorna  med olika politiska inriktningar att ha gyllene tider ! O t.ex. partier i Sverige på ytterkanterna fick ju lök på laxen ? 
         Och uppe i norr nånstans hade ju för inte så länges sen en kommun en folkomröstning ang. byggande av vindkraftspark. Och det sades nej till den. Och tydligen repekterades detta ! 
          Jaa, idag håller man sig inomhus ! Och åska verkar varit i närheten av Simrishamn i natt men på andra ställen i Skåne har åskan gjort sig gällande ! Som det kan tydas nu så kommer vädret att bli svalare i början av veckan ? Och idag är det ju inte V-75 utan i morgon i Kalmar ! Men nu börjar åttondelsfinalerna i fotbolls-em i Frankrike 3 st i rad. Ovsett Sveriges sorti så är det ju mänga intressanta matcher som kommer nu ! Idag bl.a Kroatien- Portugal .
 
Jaa, o igår var det ju misommarafton o den firades med både små o större barnbarn ! Kan nämna att åldersskilnaden är nästan 28 år mellan den äldste o den yngsta ! O här har vi det näst yngsta barnbarnet , Franke !
 
O här har vi det yngsta , lilla Rut ! Och farfar Jan firade tillsammans med son o svärdotter o. 6 av barnbarnen !
 
Och i värmen som var väldigt tryckande åkte farfar, sonen och 5 av barnbarnen till den välkända badplatsen i Baskemölla ! Nää, jag badade inte , höll mig i skuggan ! Men dom andra bada i det 17-gradiga vattnet.
 
Och innan sonen körde hem mig så hann man med att ta detta foto norrut där nationalparken Stenshuvud visar sig i profil ! Jaa, det var varmt o tryckande igår ! Men som sagt ! Hur hade inte dom det i Målilla 1947 den 29/6 då rekordet ? hittills i Sverige uppmättes ! + 38,0 grader Och man kan ju uttrycka det så här ,sen det börjades att kunna mätas ! Så det här med varmast nånsin här o där i Världen ? Som är miljarder år gammal ! Oavsett djurl-o växtlivet med då människan högst i stamträdet ! Sen miljoner år ! Nått. 
           Och igår köptes nya sandaler ! Som är bra att gå i med tanke på tån som rehabiliteras !
                 Och sen hoppas jag att inte Tor o hans hammare kommer o stör mig ! Varken idag eller i morgon ! 
     God fortsättning på helgen ! PEOPLE in the world, from USA to Russia ! O vem vill inte ha fred på Jorden !
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0