Det här med att vara intresserad av Jordens klimat !

 
Jaa, hoppas ni har haft en bra helg ! Det har jag haft ! Men att få in nått på V-75 verkar svårt just nu ! Den här veckan på Momarken gick det in oväntade högoddsare vilket fördärvar för små spelare eller dom som inte haft alla hästar med i loppen som gav högoddsarna ! O kört med rätt spikar ! Typ !
     Och nu är ochså alpint avslutat för den här säsongen, Hansdotter o Myhrer är väl årets namn för oss i Sverige, o vi ser fram emot allsvenskan o friidrotten, Em i fotboll o olympiaden i Rio de Janeiro i Brasilien ! Som nu i vissa kretsar enbart görs till ondo för landet ! 
          Jaa, jag tillhör ju inte dom som låter mig slås ned av predikan om växthuseffekten 1 eller 2 grader + över medel ! Har ju lärt mig att titta på det klimat som visat sig på vikingatiden och medeltiden ! Då det fanns otroligt mycket mindre människor o t.ex. inga bilar eller kolkraftverk ! Jaa, jag tycker det är otoligt att det finns över 7 miljarder människor på Jorden efter dom katastrofer o upp o ner mellan kyla o värme som funnits under miljoner år under mänsklighetens historia o under miljarder år under Jordens historia ! Punkt slut !
         Och idag skall vi prata om vårdagjämningen ! Det  är den tid på året då Jordens syd-o nordpol exponeras precis lika mycket mot solen ! Och att det börjar kännas som vår i luften ochså hos oss i Norden är väl då inget märkligt när solen står högre och högre på himlen o lyser med sina strålar mer o mer !
         Jaa, nu stiger ju temperaturen i Arktis o närliggande områden ! O i Antarktis sjunker den och i närliggande områden !
        Och då börjar vi med dom städer som det jämförs emellan Punta Arenas som är staden i södra Chile som ligger allra närmast Antarktis o staden Reykjavik på Island som ligger nära Arktis , jaa Grönland då !
           Och för närvarande har då Reykjavik temperaturen + 3 C och Punta arenas + 7 C ! När vi går till själva Antaktis så har naturligtvis Vostok på 1000 m höjd nu temperatur som blir ännu lägre men mitt riktmärke är Mc Murdo stn på marknivå och där är nu temperaturen -29 C ! Gått snabbt ! Tar vi då Arktis så har Grise fiord i Canada nu - 24 C och Thule Air base på Grönland -18 C ! 
        Och det här kan vi säga utan att överdriva ! Hade inte temperaturen sjunkit på Antarktis varenda år , prrata om växthuseffekt ! Eller om temperaturen inte sjunkit på Arktis varenda år !
 
     Och nu blir det snart motion med handling på hemvägen ! Vårkänslor ? Jaa, om solen visar sig ! Och tempen i Simrishamn var i morse + 3 C , lite blåsigt från nordväst o gluggar i molntäcket ändå ! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0