Jaa, det här med aningslöshet kontra pålästhet !

 
   Jaa, jaa, mitt intresse för Vackra bilder  oavsett vilket land o vem man kan retweeta dom från är nått som ochså förgyller min tillvaro ! Och själv försöker jag visa vackra motiv ! Från bl.a. närområdet ! Allt från barnbarn till naturbilder ! Denna bild retweetad från S.M.H. Amsterdam/ Havenlust ! 
              Jaa, idag skall vi prata om olika konstitutioner i Arabvärlden o situationen där ! O det har inte med att göra att jag saknar känsla för dom som måste fly från Syrien t.ex.Men det här med att t.ex. för ca 5 år sen utropa den Arabiska våren i t.ex. massmedia när kriget i Libyen tog slut ! Och då genast hylla revolutionärerna i  Syrien i skrift och med vapen utan att ta reda på vad de gick för.  Oavsett Alawiten Assads egenskaper som ledare eller inte så visar det sig ju att tills nu har döda, skadade o flyktingar ökat sen den hyllade revolutionen började för då ca 5 år sen ! Och när revolutionen inleddes läste det i en artikel att de kristna i Syrien var oroade över vilka egentligen revolutionärerna var och vad dom stod för ! Ständigt har jag frågat massmedia detta, var står revolutionärerna, befriarna ? i Syrien politiskt o religiöst !
         
           Det här med konstitutioner i den Muslimska Världen o vara påläst om olika  länder i frågan ! Förskräckligheter via självmordsbombning i en park i Staden Lahore i Pakistan där både Kristna o Muslimska barn dödades ! La märke till att antalet Kristna barn som dog var färre reporterades i en tidning ! I vilket syfte nämndes det ? Barn är väl barn ?
     För mig som påläst angående Talibaners förskräckligheter i bla. Swatdalen för några år sen. Och skrev om detta på ett inlägg ! Och vem har inte läst om syra som slängts i ansiktet på skolflickor ! Jaa, det här med kvinnosynen inom Islam o dess religiösa FANATIKER O EXTREMISTER ! Sen kan jag ochså nämna fredspristagaren Malala och hur man kan bära sig åt mot andra inom samma religion !
 
                Det är hemskt att människor måste fly från sitt land ! Och när flyktingströmmen ökar ! Men roten till det onda måste ochså nämnas ! Bl.a hatet mot andra religioner och hatet inom den egna religionen ! 
             Jaa, Den Islamistiska statens entre för några år sen bl.a. i Syrien o Irak ! Och läste nån slags förklaring om att dom inte har med religion o göra ! Varför kallar dom sig då för ISLAMISTISKA staten. Fritar inte heller talibaner, Al Qaida, Boko Haram , Hamas o de otaliga klangrupper som tydligen finns i Islamistisk författning ! 
  Och om hur situationen i Libyen blev efter det landets befrielse oavsett hur ond Khadaffi var ! Det skrivs inte så mycket om den av de som t.ex. utropade den Arabiska våren ! 
      Och mitt minne är bra ! Innan Khadaffi utropades till den störste boven hyllades han några år innan från land, länder ang. sin insats med att hjälpa till med att  att klarlägga Lockerbie bombningen ! 
                Som avslutning det här med utropande av Arabisk vår o hyllandet av nätrevolutioner ! Och Egypten och Muslimska brödraskapet o Hamas anknytning till den sammanslutningen !
                   Och oavset detta så blir det sångövningar i eftermiddag ! Och kallar ni mig för allt möjligt sen jag skrivit detta så skall  ni vara klara över att jag  pratat med en del flyktingar via Röda Korset ! Förra våren ! Och även spontant vid andra tidpunkter !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0