Jaa Det här med sången i kyrkan o kören Psalvia !.

 
 Jaa, det här är ett bra foto från St Nicolai kyrkan i Simrishamn ! Som jag tagit från Kyrkokartan.se ! Och våra 4 sånger sjöng vi uppradade vid pianot längst fram till höger . Och kören Psalvia beteckas som av det enklare slaget men vår ledare Nadja borgar bla. för bra sång ! Och hon sa bra jobbat innan vi gick hem och jag berömde henne o sa att det här var en höjdare för min del ! Och trevliga människor finns i kören ! Och till och med lite applåder fick vi !
 
Och det här fotot har tagits av mig. Och under predikan o psalmsången satt vi på stolar i en rad längst upp i kyrkan ! Med denna utsikt frmför oss ! Men under psalmsången spred vi ibland ut oss i gångarna bl.a. o sjöng där ! Bland besökarna ! 
  Som sagt denna kyrka omnämnes 1161, ( nuvarande koret) då Sverige och Danmark var katolskt ! Och munkarna från ett kloster som grundades i Tumatorp/ Tommarp 1155 fick överta kyrkan !! Jaa, Skåne blev svenskt 1658 !
           Men tänka sig jag bor på en gata som heter Tumatorpsvägen ! O inte nog med det, tillhör Sankt Nikolai 
Katolska församling i Ystad ! Och det visar sig att församlingen som nu har gudstjänster lokalt i församlingshemmet i Simrishamn kommer att när det blir sommartid ha gudstjänster i denna kyrka som fotona är ifrån ! Kl 15 på söndagar ! Med detta i sinnet så är det ju inget fel att tillhöra kören Psalvia ! Och min tillhörighet är ingen hemlighet varken för någon eller mina körkompisar ! Ej heller för  prästen som höll predikan igår !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0