Jaa, funderade jag på under dagens motionsrunda !

 
Joo, vi är ju ett av de länder i Eu som tagit emot mest flyktingar per capita ! Detta är ju fakta o då skall man ta hand om dom på bästa sätt ! När det gäller integrationen t.ex. Men det får inte bli så att man blundar för att det blir problem p.g.a. möte mellan olika kulturer ! O att det även bland flyktingar finns människor som begår icke önskvärda saker ! Då försöker man bl.a. skyla över detta och påpeka att sånt har begåtts förr i Sverige ! 
         Fotot är taget på motionsrundan mot hamnen !
 
 Jaa, försöker förklara för folk även gjort för flyktingar att ett av dom största problemen i Världen just nu är ovänskapen mellan riktningar i Världens näst största religion ! Den mellan t.ex. sunni - o shiamuslimer ! Dagaligen läser vi nästan om bilbomber o andra utlösta bomber ! Både  i Mellanöstern o ibland i Afrika eller på andra platser ! Och i Ankara har det ju även inträffat nyligen bl.a. !
           Jaa, nu närmar jag mig hamnen på min motionsrunda !
 
 
Jaa, ställer ständigt följande fråga ! Jaa, varför accelererade flyktingkrisen sen den Arabiska våren utropades när Libyen befriades ! Jaa, för nån dag sen var det 5 år sen som inbördeskriget i Syrien började  äga rum ! Och vilken röra det är där ! Med så många olika krafter inblandade från bl.a. regeringstrupper, rebeller / revolutionärer o IS ! Hur var det nu i Syrien innan kriget bröt ut ! Största delen av folket är Sunnimuslimer, en mindre del Shiamuslimer o en mindre del Alawiter o Kristna . Judar har ochså fiunnits där men de allra flesta har väl farit till Israel ! Sen kan man som en av mina söner påpekade läsa in sig på området sen bl.a. Alexander den stores tid !
 
            Och här befinner jag mig nere i hamnen inte långr från Röken ! Matservering !
    Jaa, som sagt har pratat med flyktingar både organiserat o spontant ! Och varför skall man inte kunna samtala med dom ang. problemen inom deras religion när det gäller fiendskapen mellan olika fraktioner ! Och empati behövs för dom innevånare i Sverige som blir rädda, oroliga , o osäkra när de ständigt läser om bilbomber bla. som tar livet av även oskyldiga barn o andra innevånare !
 Och på hemvägen tänkte jag ochså på att måtte inte ochså mitt i allt raketer skjutas mot Israel ! 
       Jaa, idag köptes det frö o kraftfoder o hirskolvar till  parakiten Totte !
 
            Vädret jaa, Häromdagen ropades det ut att det kunde bli varmare än någonsin om någon några dar. Nu pratas det om att vinterkläderna behövdes dras på i helgen !Med den erfarenhet jag har så har man varit med om växlande väder i mars ! Även i april ! Jaa, det här med att allt är växthuseffektens fel ! Som man påpekat innan så har man ju kunnat påvisa att det var lika varmt på vikinga-o medeltiden som nu ! Går o läsa om på nätet ! Jaa, hur mycket människor o t.ex. bilar o kolkraftverk fanns det t.ex.på medeltiden ?
         Jaa, det här med miljön o Sveriges fördelar ! Jag tänker på hur det kommer att prägla miljarder människor i Kina o Indien t.ex. när a energislagen med el skall bytas ut mot den s.k. fönybara ! När en del kratftverk inte snurrar när stiltje/ högtryck råder veckovis ! Eller när molnigt väder eller orkaner råder t.ex.
          
       
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0