Jaa, tiden går fort, även när man är friherre ! O inte jobbar !

a
 
Lovade ju omplantering av porslinsblomman , ett arv via anhöriga från frun Signe ! O här  har vi resultatet ! Enligt sakkunskapen Kenne som jag besökte innan så behövdes inte större kruka utan jord byttes o klätterställning sattes i, och rötterna var fina ! Jaa, rätt bra att skriva på den här bloggen även om de allra flesta anhöriga o andra är närmare mig nu !
 
Jaa, det här med livslust och olika intressen längs vägen Från rötter till Barnbarn med fötterna på jorden o armarna mot himlen ! Bra , för mitt sinne ! Att man sen har tur och är frisk och kry efter sin ålder har man säkerligen även själv en del i ! Jaa, det här med Jantelagen på axlarna ! Icke för min del ! Även ifall man inte vet hur dagen blir i morgon ! Och oroa mig ? Ingen har som sagt facit på ens morgondagen ! 
         Det här fotot är taget via datan för ca 45 minuter sen ! Strålande vinterväder o mer snö kommit i Kranska Gora ! Vad tycker växthuseffekten om det ? :) Det här med det ständiga ältandet om underlaget ! Nu i första åket avtog gaggandet ang.underlaget från t.ex. bisittaren när den ene efter andre tog sig förbi svensken som hade tidigare startnummer ! Jaa, sen får ju svensken om han klarar sig kvar bland de 30 bästa starta bland de första när det gäller andra åket ! Joo, svensken är Myrer ! Får se hur det går i andra åket !
 
Igår blev det motion i staden via hamnen norrifrån längs stranden ! Kom ner hemifrån till Röken ! Inte så långt borta från här där kortet togs ! Jaa, sommarstaden Simrishamn ! O då är här fullt med båtar ! Så klart ! Vi kan ju bl.a. tänka på traden mot Blekinge skärgård o norrut ! Har haft tur att bo invid och i sommarstäder ! Dom 3 jag tänker på är Hjo, Simrishamn o Askersund ! Men Örebro ligger ju vid Hjälmaren och har sin Svartå och Luleå har ju skärgård där uppe i norr ! Och där har det badats i t.ex. lule älv o Pite havsbad har bl.a. besökts ! Farbror hade sommarstuga där .
 
 Jaa, det här stället känner man naturligtvis till ! Ända sen 1960-talet ! Ombyggt har det blivit o här har många kändisar övernattat ! Utom en annan förståss ! Men omkring -60 eller nått , några år dessförinnan,då en annan anlände till staden, så skaffa jag mig en del kompisar bl.a en som jobba här som nattportier. Bara en sån sak ! Så här  har man även varit på spill o dans som det heter ! O oven ätit god mat o även inte så länge sen sist !
 Sen avslutar vi med detta avhuggna foto. fick inte med tornet ! Fotot visar den sen den Katolska tiden anrika kyrkan St Nicolai ! Äldsta koret är från 1161 , långskeppet från 1200-talet och tornet från 1500-talet ! Och i början på 1900-talet, var det väl, så kom den ursprungliga hallastenen fram igen via bortkanckande av betong ! Och då , en staty syns av 2, så placerade statyer av Carl Milles ut vid kyrkan ! Mer går o googla om om man är intresserad !
               Jaa nu önskas trevlig helg o rapport från den förhoppningsvis på måndag !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0