Oj då ! Då var det tisdag igen ! Tiden bara rusar iväg !

Då var påsken över ! O det har varit en bra helg även den ! Men det här med Carpe et Crea Diem för varje dag ! Utan o oroa sig för morgondagen ! Ser man till mänsklighetens historia så har ondskan alltid härjat på Jorden mer eller mindre ! Jaa, det här med % när det gäller att räkna ut allt möjligt elände på jorden ! När det gäller död o pina ! Trots detta finns det faktiskt över 7 miljarder människor på jorden numera ! 1960 fanns det ungefär hälften så många ! Vad tyder detta på ?
         Har mycket roligheter som snurrar i i huvet efter min pålästhet o fantasi ! Idag tar vi det här med kalla platser ! Vi börjar med forskningsstationen Vostok på ca 3.500 m höjd  på Antarktis ! Och där stiger inte temperaturen precis nu. Beroende på att det blir kallare på Antarktis när vi varmare på vår halva av jordklotet ! bl.a. i Arktis ! Och det är inte så länge sen som Vostok det blev den kallaste platsen på jorden genom tiderna !
         Som sagt idag medeltemperaturen på Vostok är faktiskt -57 C för ett år ! Jaa, nu tar vi temperaturen mera på marknivå ! I Arktis är det fortfarande kallt ! O i Reykjavik på Island är det idag -3 C o lätt snöfall ! Ja,ja, närheten till södra Grönland men även golfströmmen !
 Jaa, på Alaska är det fortfarande kallt -23 C i Prudhue bay, norra Canada Grise Fiord - 25 C och på Grönland har Thule air base - 18 C ! Sen går vi på marknivån på Antarktis till Mc Murdo stn. ! Där nu ochså temperaturen sjunker som i Vostok ! Och idag är temperaturen där  -21 C och på torsdag väntas -26 C ! Kanske Mc Murdo stn tar täten då !
 
              Jaa, när vi  pratar temperaturer så kan nu konstateras att nått värmerekord för mars inte slås i Sverige varken för Götaland , Svealand eller Norrland ! Om inte nått sensationellt inträffar de sista dagarna ! 
     I Götaland är värmerekordet från den 30 mars 1968 på + 22,2 C .i Orskarshamn, i Svealand på + 21,3 C från den 27/3  2012 i Säffle. i Norrland från  den 27/3 i Gävle på + 18,3 C ! Jaa, o så vet vi väl alla att tempen tas i skuggan !
         Joodå är tacksam över att vi har våra polers kyla i Världen/ på Jorden ! Jaa, utan våra poler hade vi väl knappast  varit i stånd att ständigt fokusera o gnälla över växthuseffekten ! Jaa, och när folk ibland färdades i långa tidsperioder med is o snö ! Då längtade väl dom efter växthuseffekt !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0