Vi inleder med veckans fågel .

 
Jaa, foto från Fågeldagboken ! O den hä veckan stiftar vi bekantskap med rörhönan gallinula chcloropus . Finns i södra  o mellersta Sverige i vegationsrika  vatten . Namnet känner man igen men tror aldrig jag har sett nån !
 
 Fin utsikt har dom , min yngste son o hans familj ! Och igår uppvaktade jag Martin som fyllde år och även äldste sonens fru o barn var med ! O naturligtvis var lilla Rut medelpunkten ! Och här ser vi Martin ha Rut i knät o bredvid sitter dottern Moa ! 
 
Jaa, mörka foton men vadådå ! Moa har en tvillingbror som heter Viktor o här har vi lilla Rut i hans knä ! Och året när tvillingarna föddes var jag 60 ! Föddes dagen efter min födelsedag ! 15/7 ! Jaa, dom blir 18 i år !
 
 O här har vi foto från dagens motionsrunda i lugn takt ! Är lite trött idag ! Efter helgens begivenheter ! Men vadådå ! Fint väder idag som synes ! Och ankedammen var det ! Gås ofta förbi på vägen ner mot havet ! Innanhavet ! Som vanligt växlades några ord på vägen med kända o okända ! 
 
En stor t.ex. lottovinst hade väl gjort att man skulle ha råd o köpt t.ex. en sån här farkost ! Men jag har aldrig varit den som varit avundsjuk på dom som har möjlighetet att införskaffa saker som jag själv inte har eller har haft råd med. O sen betalar man ju högre o högre skatt eller förmögenhetsskatt ! Och proggresiv skatt ! Nää, jag ser varken ner på fattiga eller rika ! Jaa, en del har ju föreslagit medborgarlön en gång i tiden ! Jaa, folk får tro att de skulle ge ett bättre samhälle !
 
Jaa, här har vi en lite mindre farkost ! Och som sagt det blåser en del i Simrishamn ! Och när hårda vindar kommer öster ifrån ! Då är det bra med vågbrytare ! Joo, utan att överdriva så är nog Simrishamn den emellanåt blåsigaste orten jag bott på ! Och det är ju ostkusten ! Hade man bott på västkusten hade man väl tyckt detsamma !?
 
Här satt jag o sola ett tag ! Och solen stod i söder ! Men för kyligt i längden !  Och vantar i skuggan o blåsten idag, rätt Jan ! Och här kan skymta kioskerna som var öppna idag. Och när jag kom dit så åt några glass o nån annan hamburgare , typ ! Men väntar med glassköp tills det blir varmare ! Mellan seglarpaviljongen o hamnkiosken är det ju nygjort ! O fint har det blivit ! Här skall det bl.a sittas o njutas när värmen kommer ! 
'
        Jaa, dom här extremistiska fundamentalistiska rörelserna ! Består ju inte bara av den s.k. Isamistiska Staten IS ! Har hela tiden påpekat närvaron av även  andra fundamentalistiska  organisationer de flesta av sunnimuslimsk karaktär ! Först Bryssel ! Och inte många dar efter fick man igår, förrgår reda på talibaners grymma dåd mot bl.a. lekande barn på en lekpark i Lahore i Pakistan ! Där en del av barnen var kristna men andra var muslimer o vuxna ! Massmedia ja ! En tidning påpekade att det var BARA 14 barn av de omkomna som var kristna ! Här är det fråga om människors liv o inte komma med sådana kommentarer ! Nää, talibanerna har inte slagit sig till ro ! Och vem läste inte om deras grymhet i Afghanistan när de hade makten där några år i slutet på 90-talet ! Och deras sharialagar med olika grymheter som drabbade bl.a. kvinnor ! Och Al Quida o Bin Ladens närvaro ! Och det här med skyskraporna den 11 september i USA som fick bl.a Usa att gå i krig mot Talibanerna ! 
            Jaa, hur mycket håller de här Fundamentalistiska extermisterna ihop ! Nu tar vi dom igen ! Boko Haram , Al Quida,Talibaner, Hamas, Al Shabab , Muslimska brödraskapet m.fl. Och Islamistiska Staten hörde man ju  talas om för ett par år sen ! Och hur ser alla de här organisationerna på varann ? Har dom nått samarbete ! Och i Syrien där det talas om 100 olika grupper inom de revolterande trupperna ! Och fortfarande får man inte svar på sin fråga som lyder ...Var står de revolutionära trupperna religiöst o politisk ! 
           
         
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0