Då börjar en intressant vecka igen !

 
Och vi inleder veckan o veckan på bloggen med att visa detta foto på veckans fågel från Fågeldagboken !
            Och turkduvan är väl den duva i södra o mellersta Sverige som man sett mest ! Latinskt namn Streptopelia decaocto 
           
 
Har ju också en tjusig väggalmanacka från Nordens Ark ! Och månadens djur är där uttern, Lutra lutra . Jag har nog bara sett utter i Skånes djurpark o på Skansen ! Inte i det fria ! Men i många naturprogram i Tv av olika art ! Intressant djur är ochså uttern !
 
 
      Jaa, djur är ju i natur ! O här finns säkert både djur o fåglar Och det här fotot är retweetat från Discover Slovenia ..Lake plansarsko jezero !
 
          Sport ! Som vanligt inget på V-75 ! Lägger nu om tankegången ang. tippandet denna månaden ! För dom pengar som satsas ! Inga överdrifter ! Men spännande är det ju det här med V-75 ! Förtröttas ej du tappra skara ! 
   Och den här vecka blir det spännande matcher i fotboll att titta på ! Börjar ikväll med matchen Chelsea- Tottenham. Vinner inte Tottenham så blir Leicester mästare i kavaj ! Sen på tisdag håller jag tummarna för Bayern München mot Atletico Madrid ! Jaa, onsdag ! Spänning ? Har en känsla av att Real Madrid går vidare mot Man.City ! Och det har nog de flesta !
 
Jaa, det här är en av mina favoritbilder ! Och det pratas nu om sol o varmare väder ! Jaa, barometern står högt ! Och vem vill inte tro att det stämmer som det förra året inte gjorde ! När det t.ex. på löpsedel stod Nu rusar våren o sommaren in i södra Sverige ! Har denna löpsedel nån stans  i mina fotoalbum ! Och det pratades om en kyligare vår än på länge ! Hoppas dom får skriva om en varmare vår o sommar än på länge !
           Jaa, maj har ju börjat det är bra med eget minne och statistik från Smhi ! Det här med högsta uppmätta temperaturerna i Sverige sen bokförandet börja ! Den 27/5  1892 i Kristianstad Kalmar lyder rekordet på + 32,5 C . 
      Det blir nått o bita i det ! Och vafalls hur kunde det vara så varmt då ? 
               Oavsett vilket kan jag nog hitta fin plats att sola på idag under motionsrundan !
          
           

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0