Igår en härlig cykeltur till Brantevik o åter !

 
Vi börjar med det här fotot taget i Simrislund ! Och vem känner inte igen det som bott på Fyhns väg ! Och vilken fin cykelväg det ochså finns söderut från Simrishamn ! Och nu kommer en del foton att följa från färden !
 
Vem säger nej till det här fotot ! Och med fotonas hjälp färdas söderöver !
 
Och var hamna man inte ! Tog foto av Horsahallens hällristningar ! Och läste då denna beskrivning !
 
Och så här ser hällristningarnas plats ut ! Jaa, och det här med att dom är 3.500 år gamla satte genast fantasin i rörelse ! Jaa, det här med facit på gamla tider ! Jaa, det här med avlagringar, fröer, kolmetoden mm. Och det här med klimatet då ! Där havshöjningar o landsänkningar förekommit ! Liksom då variationer i tempertur ! I en Värld som såg helt annorlunda ut än nu ! Men vi är nu över 7 miljarder på Jorden ! Trots t.ex. alla krig o naturkatastrofer som förekommit under Jordens historia ! 
 
O det här fotot är inte taget så långt från Brantevik ! Och här hade ett svanpar sitt bo ! O det lågs i redet ! Tog ingen närbild !
 
Och sedan cyklades då samma väg åter ! Och det här foto togs då ganska nära Simrislund , har jag för mig ! Jaa, det här med elderberries , fläder om jag nu inte är fel ute ! Hur som helst vilken blomning !
 
 
Sedan tyckte jag att innan det cyklades hem så stannade jag bl.a. till  här ! Och här bor en kompis som man känt sen mitten av 1960-talet ! Och han är lika trevlig som alltid och vi har mycket gemensamma inställningar till det mesta och känner ju varann så väl ! Och vilka vackra blommor vid garageinfarten !
         Joodå ! Den här veckan är det "bokat" både tisdag o onsdag med aktiviteter  ! Och gåendes fram och åter till stan ! Så kortmotion blir det då med gående ! Inte att förakta ! Men idag en cykelfärd norrut som ju brukas göra för det mesta ! Med handlande på hemvägen !
    Och ikväll kommer att ses på Sverige mot Tjeckien i ishockey-vm ! Jaa, nu får laget nog spela upp sig ! Annat motstånd än Lettland o Danmark som slagits efter " sådär" spel !
       Yes this was a report from one more day/ sunday in Jan Jahan, Johannes near 78 years history ! As a human being of the world ! And i live in Simrishamn  Scania , Sweden near the south-eastcoast of the Boltic sea/ Östersjön !
 
           

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0