Då var det måndag igen .

 
Och första advent har infunnit sig. Det här fotot har fåtts från nån som kallar sig Blue. Och det här scenariot väcker en del minnen från bakåt i tiden. För en som bl.a växt upp på olika platser . Om man tar bort bergen i bakgrunden. Och man skall ju ochså tänka på att det är en månad till årsskiftet.
 
 
Jaa, detta foto visar en gata från södra Tyskland  och  är från 1956  Fick via History Lovers Club.Och då tänkte jag på både besöket i Köln 1954 eller besöket i Frankenthal med barnbarnet Måns 1999 var det väl. Köln ligger ju inte i södra Tyskland förståss men tänker ochså på bilresor med kompisar i Tyskland . På 90-talet o bussresa genom landet till Wien O vistelse i Berlin 2006.. Det finns vackra platser på vår Jord . Och på dom tittar jag med bortagande av fördomar mot olika länders FOLK.
 
                Jaa, då skall vi ta lite temperaturer . Bra för mig med både med foton o skrift på denna blogg . O titta på den om ett år t.ex. Men idag har Simrishamn + 2 C, Stockholm - 2 C , Östersund 0 C och Kiruna - 4 C .
 
            Jaa, och från vänster till höger  I Alaska har idag Barrow - 16 C, . Canada, Yukon Crossing - 12 C, Grise fiord -15 C ,Grönland Thule Air Base - 16  C och i norra Sibirien Verkhoyansk - 45 C . Nämnas kan ochså att det är väldigt kallt i Centralasien. i Kazakstan t.ex. Såg jag på nätet för några dar sen. Och på Antarktis har Mc Murdo stn.-12 C Och staden i Världen närmast Antarktis Punta Arenas + 8 C . O Reykjavik nära Grönland har  + 3 C .   
       Jaa, det här med namnet Greenland o öns kallare väder så småningom. Kan man ju tänka på.
 Jaa, har suttit med fötterna på fotpallen o njutit av vintersport bl.a. Och av att se bla. duktiga unga tjejers   genombrott i skidskytte ? O Stina Nilsson vann sprinten o blev 7 på 10 km klasiiskt. Leder Värlscupen gör hon faktiskt . Och likadant gör Calle Halvarsson. . O Johan Olssons insats efter uppehåll i nästan 1 år.
      Tragiskt var det att se Charlotte Kalla. Hoppas det inte är nått allvarligt . Har ju varit förkyld . Skulle hon startat?  Och skidårets största händelse när det gäller längdskidåkning är ju VM i Lahtis i slutet av februari. Det här med att formtoppa och kanske hoppa över Tour de skie och några världscuptävlingar ?
     Och det blev ju ingen jackpot när det gällde V-75 på Solvalla . Har för mig att 7 rätt gav över 3  miljoner. Och det  var inte många som fick .Skrällar var namnet var av en en 70-oddsare.
               Solen lyser idag har ju inte kommit nån nederbörd men innan jag cyklar iväg till stan kolla vägbanan. O Totte sitter just nu på min axel. Bara en sån sak. :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0