En riktig slogan. Då var det fredag igen.

 
 Jaa det här fotot har man fått från S.M.H. Amsterdam.. Där mormors farfar föddes som sagt. Och denna text till fotot lyder. Good morning everyone open your eyes and say hallo to a new day.
       Men nån sol ser inte jag när man tittar ut genom fönstret. Jaa, det här med tråkväder i november här nere i söder när då syd/sydväst vindar tar över o barometern sjunker. Går o väntar på att regnet skall upphöra . Hoppas ta mig en tur till stan senare idag.
   
 
                   Från Life on Earth har jag fått detta foto. Med texten Abraham Lake, Canada. 
 
 
       Jaa, det här fotot har jag fått från Israel Revealed . Och Eilat var ordet O som sagt semestern där i slutet på 1980-talet i 14 dagar med rundresa i delar av landet . Fint minne ! 
 
 
Lite suddigt foto från Eilat  måste det ju vara.Jaa och nån dag lyssna vi på musik där. Kan minnas något från den dan,.Men vem känner inte igen  kompisen Bengt .Och som sagt Israel ligger mig varmt om hjärtat . Om nu inte nån förstått det. 
 
Och vem har inte varit Jericho . O även besökt Döda havet, Masada klippan,  Grekiskt ortodoxt kloster, o Jerusalem med olika intressanta platser. Och ett museum där bl.a. namnet Raul Wallenberg pockade på uppmärksamhet.
 
   Foto återkommer när man känner för det. Jaa, det här med vädret. När utförstävlingarna i alpint gick i Sölden o Levi då var det fina vinterbilder. Nu flyttar ju tävlingarn till Nordamerika . Och förra året genomfördes tävlingarna där. Och då var det så pass kallt att en tävling i Saint Louis sköts det på. 
        Jaa, det här med växlande väder här o där . Under årens lopp i Alperna o föhnvindar.t.ex. Nu sägs det att tävlingarna i Saint Louis o Beaver Creek inte går att genomföra. Kung Bore hamna väl i underläge i år.
          Här hemma börjar årets första svenska längdskidtävlingar i Bruksvallarna. Och där var det i morse -4 C och 35 cm snödjup i terrängen..Som sagt det här med stadigt vinterväder så här års . Är väl inte vanligt varken i södra eller mellerrsta Sverige i November . Särskilt om barometern sjunker o syd/sydvästen tar överhand. Jaa, Dalafjällen.Kläppen. Sälen +1 C o snö just nu.
  Och i morgon går V-75 på Bjerketravet i Oslo . Vädret just nu regnskurar o + 4 C. Verkar vara en favoritomgång . Men vi gör så gott vi kan o hoppas ochså på tur med insatsen på andelssystem. 
 
                 Jaa, med detta önskas trevlig helg. Jag skall göra så gott jag  kan för o få det. O låt inte dagens massmediasamhälle ta befälet över sinnet . Tänk på hur våra förfäder hade det i en betydligt sämre Värld . Räcker att tänka på de 2 Världskrigen bl.a o t.ex. 30-åriga kriget m.fl. krig under mänsklighetens historia . O pester, jorbävningar o stora vulkanutbrott. O kalla istider t.ex.
 
                 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0