Enl. Dansken Lunare vejr på vej, men med regn o rusk.

 
O detta foto har man fått från , retweetat från Anders Adamsen . Med texten A very special sunset near Ebeltoft Denmark.
       Tittade på lokalprognosen för Bornholm som ligger nära Simrishamn. Avståndet mellan ön o Simrishamn är.  ca 6 mil. Jaa, om några dar visas flera dar med regn på ön.
      Och som sagt nu har Sydvästen tagit över . Och påpekar då skilnaden mellan t.ex. sydvästen o nordosten höst o vinter tid Vi kan även tänka på skillnaden mellan t.ex sydvästen o osten sommartid i Simrishamn..Och  protokollföraren Jan har då sett att sydvästen till 92 % ca förekom i somras. I Simrishamn.
 
         Jaa, måndag o kalla platser redovisas. Och alla skall då vet att nu stiger temperaturen i Antarktis. o då även i södra Australien.Markstationen  Mc. Murdo stn. har nu -10 C 
       Sen går vi till Arktis. Barrow i Alaska har - 4 C. Canada Artic Bay -20, Grise Fiord - 23 C och Yukon Crossing -4 C, På Grönland har Hall land - 25 C Och även nån minusgrad på södra Grönland. Och Verkhoyansk i Sibirien har -39 C .Sen tar vi ytterligheterna . Punta Arenas staden i södra Chile som är närmast Antarktis har + 10 C. Staden som är närmast Grönland Reykjavik har + 5 C. 
          Så tar vi Sverige. idag har Simrishamn + 4 C , Stockholm + 1 C , Östersund -  2 C och Kiruna - 8 C . Och det här med sydvästen, som sagt. Man skall även tänka på om det är molnigt soligt eller kommer nederbörd på platserna  Men jag skriver bara om temperaturerna. Jaa, och bakom allt ligger lågtrycks o  högtrycks gång o placering och även då vilka vindriktningar som uppstår.
 
                     Solen lyser i allafall i Simrishamn . Får se om det blir cykel eller gårunda idag. om någon, några timmar ! O nu har jag hållit sinnet igång med ett av mina många intressen. Och kan man ochså fortsätta o hålla kroppen igång, desto bättre.
 
Och så avslutas med detta foto som jag fått från Earth Pics Moraine Lake in Bannf National Park Alberta Canada  Jaa, det här med vackra platser jorden runt.Är viktigare för mig att ha i sinnet  än t.ex.Trump, Clinton. Putin eller t.ex. SD.Och det här med ältande massmedia som tar poäng på präktighet, snällhet o godhet.I parti o minut.Jaa, å det här med att bara skåda den ena sidan av myntet är dom duktiga på.
              För mig är Världens största problem inberäknat de ideliga sprängningarna av bomber o fiendskapen inom samma religion. Och studera gärna landet Pakistan. Och Afghanistan  o Talibaner o IS t.ex.O gränstrakterna länderna emellan. O vem har glömt Swatdalen o kastandet av syra på skolflickor. Inte jag iallafall.
             Och för 2 år sen läste jag om att Putin och Obama fört samtal om att gemensamt bekämpa terrorismen. Den religiösa terrorismens ledare som t.ex. förpestar tillvaron för länder i Mellanöstern och Afrika. Är Världens största problem . Och inga Kristna eller Judar far omkring med bombilar eller självmordsbomber. Thats it.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0