Jaa, innan man hann o blinka , var det fredag igen.

Det här med det viktigaste vi har för Jordens överlevnad o klimat. Det vet väl alla att vi skall vara glad över att solen lyser, även ovan molnen. Annars hade vi väl inte haft nått klimat o prata om. Vare sig det gäller det ena eller andra.. Och det här med UV-strålningen . I höst o somras .lästes om minimal strålning i t.ex. Simrishamn. 
 
Sen tar vi månen. Den näst största ljuskällan för vår jord. O tro inte den är utan betydelse för klimatet.
        Det här med månskenet . Är väldans underskattat. Och detta foto har jag fått från Fascinating Pictures Med texten Full moon over Montreux, Switzerland.
 
 
Jaa, det här fotot på the Earth är taget från Apollo 17 . Har jag haft i mitt album diverse i många år. Och det här med att få känna en förmån att leva o tillhöra denna planet. Som är så beroende av ovanstående planeter, stjärnor.
                Jaa, som sagt vad som är viktigast för Jordens överlevnad oavsett kalla o varma perioder under mänsklighetens tillvaro. O tänker inte ställa mig i domedagspredikningarnas led. Hur har vi trots allt  uppräknat elände förr i tiden och i nutid kunnat bli över 7 miljarder på Jorden. Fråga månen o solen..
 
                   Vädret jaa, inget märkligt för mig som vet så mycket ang.hur lågtrycks gång o högtrycks lägen påverkar varmfronter o kallfronter. Jaa, det här med södra Sverige just nu kontra mellan -o norra Sverige o olika vindriktningar. Svårare behöver det inte vara.
     Jaa, imorgon går V-75 i Eskilstuna. Jaa, olika bud under några dar .  Snöflinga visad nån dag på 5-dygns prognos. O som vanligt är det spännande matcher. i Premier League . Den jag ser mest fram emot är den mellan Arsenal o Tottenham på söndag. O sen skall någon uppvaktas med trisslott i morgon.
                      Trevlig helg..
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0