Det här med att spatsera ner till stan.

 
Och använda sig av olika stråk ner till stan.Snedda över vägen  Och cykla är inte särskilt agenämt just nu i blåsandet från nordost . Och då är ju en promenad , spatserande ner i stan o åter med kassar i nävarna bra motion . Även det.
 
 
Och inte längt bort på väg ner ligger Ankedammen vid en lekplats , grönområde. Och här har undetecknad bl.a upplevt varma o kyliga somrar o vintrar kalla o milda med ibland sina barn på t-fat. Och har ju bott i Simrishamn från ungefär slutet på 1950-talet tills nu med undantag av åren i Askersund. Och om man innan slutet av 1950-talet sett många delar av Sverige. Det kan ni räkna med..
 
 
Jaa, det här med foton från Slovenien får jag emellanåt o kan överföra hit. Från Feel Slovenia med texten Slovenia is a land of a rich winegrowing. Får väl gå på systemet o höra efter.
 Jaa, från IG Slovenia, Maribor. Och det här med Maribor o bl.a utförsåkning o vinterstudion t.ex. Och alper i närheten. Vem har inte hört talas om det . Och bl.a. Tina Maze. Och till bla. utförssäsongen är det inte så långt . Men har för mig att den börjar i USA o Canada.. Och det här med värme o kyla även i alperna , inte ovanligt . I nu läget eller under århundrandens klimat.
          Om jag ochså skulle kunna bott i Slovenien absolut . Bl.a är ju där ochså väldigt fin natur. O min Mormors rötter hade jag ju haft nytta av vid besök i kyrkor.
 
O  detta foto från Gareth , nånstans i Irland .. Tilläggas kan att Sverige slog Bulgarien med 3-0 i sin kvalificeringsgrupp till fotbolls-vm . Nästa match borta i november mot Frankrike som har samma antal  poäng. Och våra killar i U-21 laget slog i går Kroatien o är kvalificerade till slutspel i Polen. Jaa, Sverige är ju försvarande mästare.
 
          Vädret jaa, Sånt där hösttråk väder . Mulet regn i luften o hård nordostlig vind . O trots +10 frös man om händerna i den fuktiga vinden. Nää, har ingenting emot att hälsa Kung Bore välkommen senare i t.ex. december och hoppas på bortavaron av så småningom ihärdiga  lågtryck från Norska havet via fjällen till norra ishavet. Då blir det ingen vidare vinter . Och som sagt det här med när man med förvåning upplevde regn på julafton i Luleå på 50-talet. Vad tror ni det berodde på ? 
         
 
Som sagt det här med vad som är en lång tidsperiod . Och upplysningen på nätet o minnet av vintern 2009 -2010 . Så här såg det ut där min syster o svåger bor i närheten av Hjo. Som ligger i Götaland 
          Denna vinter beskrivs som en av de strängaste på många år. Och när jag var på bussresa på Bornholm i våras så pratade även den danske guiden om hur den drabbade Bornholm . Med mycket snö o isolering av Rönne . O son som fick skida till honom i huset i Rönne med mat.
     Jaa, det här med olika kalluftsutbrott . O dom 2 år i sträck i östra Nordameria ända ner i Jacksonville.
            Men det är väl nästan som " att svära i Kyrkan " om man skriver om kyla nu för tiden. Och det här med naturliga klimatförändringar o väderlek från Mänsklighetens begynnelse , bl.a. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0