Tiden går fortfarande fort. O får se om jag kan cykla fort idag.

 
Varför inte inleda veckans skrivande med detta foto från Animal Life  Give Me A Kiss. Och då tänkte jag på mitt minsta barnbarn Rut som börjat gå .Och det här med snäll som en St Bernarhardshund , en Schweizisk ras. Jaa, det här med ha öppet sinne o kunna asossiera .
 
 
Och från Marie Douglas har man fått detta vackra foto med texten Cygnets at sunset Glaslough. Irland ja .
 
        O när jag tänker på det området o England, Frankrike o Norge så tänks ochså på Golfströmmen nordliga delen, nordatlantiska driften som värmer dessa, områden länder..på vintern . O kusterna mest antagligen.
             O detta leder mig in på måndagens nämnande av kalla platser. Och nu har jag lagt till dessa platser i Sverige. Börjar med dom.  I morse hade Simrishamn + 6 C, Stockholm + 3 , Östersund + 1 o Kiruna- 6 Nämnas kan att både Dansken o Svensken pratar om vinterlikt väder när det pratas om 10 dagar framåt.
Som sagt man har väl varit med förr. Fotobevis finnes.Men alltid kul att prata om att den 6/11 1899 hade Bie i Svealand + 16,0 C o 2/11 1968 hade Ugerup i Götaland + 18,4 C. 
       Så kommer vi då till Arktis o Antarktis o temperaturerna denna måndag. Börjar med Arktis. Barrow i Alaska har -2 C,  Grise Fiord i nordöstra Canada -16 C, Hall Land på nordvästra Grönland - 20 C, Verkhoyansk i Sibirien -17 C . Och då i Antarktis har fortsatt Mc Murdo stn kallt, -24 C. Varför jag säger fortsatt. Upp till var och en att räkna ut. Yttterligheterna, Punta Arenas i södra Chile, fortsatt kyligt + 4 c o Reykjavik + 6 C . 
                Jaa, det här med världens största ö Grönland , Antarktis räknas som kontinent. Jaa, skillnaden på norra o södra Grönland temperaturmässigt o Island inte så långt bort. Är ju inte svårt att förstå med tanke på nordliga golfströmmen bl.a. ?
 
 Tänker cykla till Baske fram och åter idag. Och underställ påtages på överkroppen. Och man blir aldrig för gammal att lära sig saker o ting., även när det gäller länders historia när slåendet för bröstet ständigt upprepas.. Och det kan vara bra att ha när man tittar på nuet o det som varit . Och hur mycket annat är man inte intresserad av på livslinjen frå Rötter o barnbarn. Och på den ingår musikhistorien, vädret o klimatet mm,mm, 
                   Man skall var tacksam att man är som man är. I dessa dagar. Där bl.a. okunskap leder till överdrifter. Och det här med att upptäcka Världen utanför . Är nått självklart för mig. Både i sinnets resor eller dom i verkligheten som gjorts eller hoppas få göras . Och det är därför sinnet o fysiken ständigt uppmuntras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0