För mig kommer det aldrig att vara oväsentligt att tänka på...

..För mig kommer det aldrig vara oväsentligt att tänka på mina förfäder oavsett dom kom hit till Sverige då eller då. Tänkte jag på när jag gick o satte mig på denna bänk idag i strålande väder.
 
 
O vände blickarna mot dessa lämningar från senaste istiden i Sverige då isarna drog sig norrut. Och sen tänktes det ochså på rester av skog på havsbotten som finns här utanför .
 Jaa, tänker på de första människorna som beträdde dessa klippor. Sen isen drog vidare norrut.
 
Och på många andra platser har vi spår från istidens härjningar . Bl.a från naturreservatet Statsparken på Askersunds höjder . Enligt uppgift så brukar lärare ha gå hit med elever o visat härjningarna. Ja Vättern i bakgrunden . O hur skapades den tror ni ?
 
 
Och denna utsikt har jag zoomat in från bänken man satt på. O det här med att filosofera o tänka efter vilka man härstammar ifrån utan grubbel utan med fötterna på Jorden o armarna mot himlen . Känns väldigt bra. Och i kväll kommer ju Vem tror du att du är på TV med Stefan Holm. Tro inte bara att det är en annan som är intresserad av sina rötter . Även om kändisar har företräde till detta program. :)
 
Sen avslutar vi med detta foto från bänken i ett ljuvligt väder. Bara o tacka o ta emot som sagt utan " att måla den lede på väggen " .
         Och när det skrives lyssnas på datans utmärkta högtalare. På en av  mina många favoriter av sångare o sångerskor.. George Dalaras från Grekland. Som även är en fena på att sjunga sånger från Latinamerika. 
          Hä bara o njuta av sitt liv oavsett eländesförklaringar i förskott eller inte. Kommer vi någonsin att få det så kämpigt som våra förfäder haft det ?.Under mänsklighetens historia ?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0