Här liggs inte på latsidan.

 
Jaa, det här med de olika istidern o växlingarna i klimatet O den senaste som drabbade norra Europa, Innan våra förfäders ankomst till bla. Skandinavien o områdena kring Östersjön. Som sagt det som man påpekat innan ang.spår av skogar på Östersjöns botten.
 
Jaa, och igår bestämde jag att nu skall det intressanta naturreservatet Bäckhalladalen besökas igen. Har inte gjorts sen det plockades blåbär. Och som vanigt parkerades cykeln där motionsspåren börjar.
 
Efter ett tag kom man fram till denna vackra lilla göl som man fotat många ggr.
 
Vad kan ha gömt sig här i nutid eller dåtid . Och som sagt det här med spår av saker o ting . Även innan människan börja vandra här .
 
Men här vandrade en människa just idag utan att möta nån annan. Skall man se några djur här så torde det vara bäst att göra i gryningen.O vildsvin är väl mest verksamma på natten.
 
Jaa, o sen kom jag upp till den stora parkeringsplatsen . Gick ännu längre västerut o fotade detta . Och området här ovanför vandrades det på.
 
   
    Och den här vyn kan man ha där det finns barmark.Har tänkt mig att gå några rundor här. Länge sen sist
 
Och här kan man ochså vandra längre om man vill. Ungefär mot norr. Och har för mig att ha gått här förr.
 
 
 Sen gick jag tillbaks samma väg som jag kom ifrån. Till den parkerade cykeln vid utgångsläget med den intressanta skylten med mycket intressant att läsa om Bäckhalladalen.Och alldeles i närheten finns denna göl.
 
   Sen bar det av mot hemmet igen. Och det här med samma motiv men annan ingångsvinkel från den gamla bron. Och när den här dammen kom till ?                                                                                                   Är ju inte rädd för att ta i men när man gör en hastig rörelse kan jag få känning i en ljumske . Och cykeln leddes hem i den skarpa västliga motvinden. Och det gick bra. Och inte så långt från hemmet stötte jag på barnbarnet Totte vid en bilfirma . Iklädd cykelhjälm. O samma trevliga kille som vanligt. Glömde fota. 
                 Jaa, det här med  mänsklighetens historia o klimathistorien. Där dom inte kunde sitta i nån ombonad lägenhet o få reda på hur uselt det skulle bli.. Det här med när vi tänker på våra förfäders historia.Växlingarna i klimatet På alla pester som uppsökte dom. Jordbävningar, vulkanutbrott , översvämningar, o krig.Mm.  Tack skall ni ha för att jag finns till.. O kan ta härliga foton i Bäckhalladalen. Det här med att tänka längre än näsan räcker ! Och det här med att ni t.ex kunde överleva i en grotta. :) 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0