Jaha, en tur till Baskemölla idag.

 
Och i god fart både dit o hem. Och en kopp kaffe hos kompisen Börje blev det. Joodå i fjärran, men på cykelavstånd kan vi urskilja Stenshuvud National park. Jaa, det här med minnen från istiden . O läsa sig in på dess olika skeden. Jaa, Stenshuvud är inte längre bort att man kan cykla dit innan det blir för kyligt. Än är det inte försent o fysiken är verkligen godtagbar. Sinnet även.
 
Jaa, skärpan Men så småningom blev det hemfärd och denna väg som ledde mot norra koloniområdet togs via en liten bro längre bort. O sedan in mot centrum o handla i livsmedelaffär.Jaa, förbi kyrkogården o via suckarnas gång. Och vad såg jag inte här i närheten nära stigen längre bort en stor hög med bajs garanterat inte hundbajs. Jaa, det här med vilda djur som kan ta sig hit. O det här med vandring på nätterna..Längs ån t.ex. 
 
 
En björn  ? Nää, detta är ett foto från en tidning . Och man stödjer en hel del olika saker här i livet. Och det är ingen hemlighet. Men är inte den som behöver stoltsera med det.
 
               Jaa, World Cup i Canada.. I går slog Sverige Finland med 2-0 och det kan dom tacka Henrik Lundkvist för . Finnarna var stundtals bättre än Sverige . O vann skottstatistiken. Och läste att USA förlora mot Canada i natt. Och i kväll blir det ingen lätt nöt att knäcka för Sverige. Möter det ungdomliga Nordamerika o tydligen behövs en poäng för att vara riktigt säkra på semifinal.Som jag fattade det.
         Och Fiona får jag titta på o lyssna på innan dess.Och det här med hur mycket bättre den Engelska förlagan är än den svenska versionen. Är man inte ensam om att tycka.
           Och både torsdag o fredag eftermiddag blir det sång Jaa, det här med ens olika intressen. Håller gåendet igång på livslinjen Från Rötter till Barnbarn med fötterna på Jorden o armarna mot Himlen.
          Jaa, det här med rötter o Vem tror du att du är. O i morse tittande på programmet på play med Eva Röse. Intressant som vanligt . O det här med ens egen nyfikenhet o det här med att få göra en liknande resa som Eva.I rötternas spår.  Lite avundsjuk blir man på kändisarna som får den förmånen.
  Ett program från England som jag fäste mig mycket vid var det för några år sen med David Suchet, mannen som bl.a. spelat Poirot. Han forska bl.a. i sina sjöfartsrötter I England och sina judiska i nån av Baltstaterna. Sen var det nån amerikansk skådespelerska som upptäckte rötter från det Franska hovet på 1500-1600- talet. Ochså väldigt intressant. M.fl. program som dyker upp i minnet.
      
            
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0