Jaha, minsann då fick man ta åt sig ordet God morgon igen.

 
Jaa, det här med livsglädje o ödmjukhet för en man född 1938 ! Och det här fotot har man fått via IRELANDBEFOREYOUDIE Have you been too Inshower yet ? It is a beautful part , dicover Donegal Ireland.
          Jaa, det närmaste man kommit Ireland är att lyssna på musik därifrån o ochså o pratat med en man därifrån en längre stund när London besöktes i slutet på 1980-talet . Den gröna ön är ju epitetet .
 
O det här fotot ett av många fina som man fått o retweetat. Jaa, det är från Discover Sovenia . Karawanks is a mountine range at the border between Austria and Slovenia. Foto taget av Piotr Skrzpiec. Jaa, vem kan annat än få positiva tankar när man ser detta framför sig. På livslinjen Från Rötter till Barnbarn med fötterna på Jorden o armarna mot Himlen.
 
 
Jaa, det här med närområdet ! Inte dumt det heller ! Igår var jag och plocka vinbär i en av mina söners o hans frus trädgård . Nära där jag bor i staden Simrishamn . Gick en runda inne i huset guidades av sonen . Om nån vecka så börjar väl inflyttningen.
      Jaa, nu är det september och det här med vädret o klimatet . O följa de sjunkande temperaturerna kring nordpolen. o även de stigande vid sydpolen i Antarktis. 
            Vi börjar med Grise Fiord i norra Canada . - 3 C o snöfall. På nordliga Grönland har Thule air base  - 2 C o i Vekhoyansk i Sibirien är det + 16 C men garanterat inom de närmsta veckorna sjunkande temperaturer där
       Mc Murdo Stn på Antarktis har -36 C . Men där kommer tempen att stiga.
        Det här med Greenland . Man kan fundera på varför ön kallades för Grön land  när den upptäcktes bebodd. . Och varför Iceland kallades för Is land.
         Jaa, island ja o närheten till Grönland. Och det här med öst Grönländska strömmen o Nordatlantiska strömmen . O den alltid naturliga påverkan . Så småningom kommer jag att jämföra Punta Atrenas staden närmast Antarktis o Reykjavik staden nära Arktis/ Grönland.temperaturmässigt. O när det av naturliga orsaker sjunker på det ena stället o stiger på det andra. I sammanhanget kan vi ju ochså prata om El Nino o La Nina !
 
            För 2 år sen utropades i media att Europa skulle få en vinter kallare än på länge . Och det här med var kalluftsutbrotten hamnar från olika håll i Arktis. Med östra Nordamerika i minnet i januari de senaste 2 åren !
         Jaa, det är angeläget att även titta i nuet o dået i dagens lobbyistiska utbud. När uttryck som supervärme o monsterkyla t.ex. har setts under årens lopp ! Och det här med när mätningarna börja o värre än någonsin ?
       O numera har man ju nytta av att vetenskapen gått framåt o tiil ex upptäckt att glaciärerna smälte på vikingatiden i Jämtlandsfjällen o även i Alperna vid tillfälle. Jaa, det här med fynd av pollen o fröer  Jaa, sen har vi ju kol-14 metoden som experterna verkar vara oense om.
           Nu blir det motion o sen skall man handla en del. O så där förskräckligt mycket regn blev det inte här o ingen åska heller . På datan såg man dock blixtar sydväst om Bornholm o i t.ex. Tyskland . Jaa, det här med fronter o lågtryck o högtryck. O andra naturliga förklaringar som strömmar i luften o i havet. Mm.mm.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0