Så här innan dagens..motionsrunda.

 
Tänker jag på ibland o konstaterar . Att efter andra världskriget 1950 var det 2,5 miljarder människor på Jorden o nu är det över 7 miljarder. O nån ättestupa är väl ingen som vill ha som i forna tider.Jaa, o det här med det myntade uttrycket i Sverige köttberget ang. 40-talisterna.. Det här  med 9,5 miljoner landet Sverige . Som ett " knappnålshuvud" i det hela . 
         Jaa, det här med att det finns numera över 200 stater/ länder i Världen . Varav en del haft mycket mera naturkatastrofer t.ex. än oss här i Norden. Under s.k. modärn tid.
                Jaa, vem gillar inte detta foto som gillar att se sig om här i Världen bildligt o bokstavligt.
       Från Earth Pics ..Exploring the wonders of Peru.. Det här med en svensk ankdamm kan ibland ha sina sanningar. Och pratet om den svenska modellen. Det var väl ganska lätt o ta fram en svensk modell efter andra världskriget när  många länder låg i ruiner o blev beroende av svensk export.
 
Det här med att kunna koppla av. I en Värld på gott o ont . Som den varit även med mindre människor på Jorden. Tål att tänka på 1850 var det ca. 1,3 miljoner människor på Jorden . 1950 var det som sagt 2,5 miljarder på Jorden.Och i sammanhanget kan man tänka på den  ång-och kolkraftens betydelse för Världens välfärd o utveckling.
             Jaa, detta foto är retweetat från Richard Shucksmith och texten till är Sleeping Shetland otter.
    Som sagt att koppla av all populism o lobbyism o läsa på hur det var. O sen koppla av i förnöjsamhet.! :)
              I morse var det varmt på elementena. Men inte konstigt var 8 C i morse . Men solen så här  års o det här med brittsommar som  kan förekomma i oktober.
            Joodå motion skall företagas i vnlig ordning . Och i kväll hoppas jag att Sverige vinner över Finland i Worldcup i Ishockey.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0