Vilken härlig regnfri dag , hittills och det här med naturreservat.

 
Kan inte räkna upp dem alla naturreservaten som jag besökt under årens lopp . Men namnen Statsparken Kvarnbacken ,Tjälvesta Ängar o Bäckhalladalen är dom som bl.a. besökts. på senare år. .
             Jaa, Bäckhalladalen är det som besöks nu för tiden. Och idag i fint väder passade jag på att med cykeln som stöd vandra  längs den korta rundan. Och det här med blåbär glöm det . Förra året vid denna tiden plockades rätt många på ställe som jag upptäckte. I år varken blomma , kart eller bär. Inte svårt att räkna ut vad det beror på. Och den här lilla sjön eller gölen tycker jag om att stanna till vid. Och jag vågade inte parkera cykeln vid utgångsläget för rundan. Och som sagt som stöd vid gåendet duger den bra. 
 
 
Jaa, lite solande var inte fel när jag anlände till denna välkända parkering i Bäckhalladalen.Hur många ggr har man inte varit här med cykel eller gåendes. Jaa, och så med bil eller Mc. 
 
 
Jaa, sen cyklades på väg mot Gröstorp . Och på grusvägen togs detta foto mot Simrishamn o havet. Och på vägen här prata med jag med en trevlig dam . Och berättade bl.a. att jag inte sett en enda människa på min runda i Bäckhalladalen. Och hon pratade om att nere vid hundbadet en liten bit norr Tobisviken fanns knappt någon enda människa vid stranden..
 
 
Och från Gröstorp går en cykelväg till Korsavad . Det här med grönska oavsett. Stannade till o tog detta fotot innan jag nådde ån. Det här med växthuseffekten tur att den finns oavsett plus eller minus runt medelvärdet. 
 
Det här med fotobevis så här mycket blåbär plockades bl.a den 21/7 förra året. Och lite finns kvar i frysen ännu.
 
       Jaa, det här med vädrets makter . Innan gårdagen siades det om åska här i Simrishamn i går kväll o åska i morse. Nää. blev inget . Men i går tittades på en front på Blizordnung där det  åskade från Frankrike via Tyskland till Polen . Oj, så många blixtnedslag som registrerades. 
 
        Siandet för morgondagen . Regn , blir nog inre tjänst med uppladdning innan damernas semifinaler i Em-fotbollen . Två intressanta matcher inte minst den mellan Nederländerna o England. O klarar Danskorna Österrike. O snart börjar Vm i friidrott i London. På fredag var det väl .
 
                 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0