Det här med att ha bra minne men nästan inga foton.

Visst är jag både tillfreds med och glad över mina minnen. O det behöver man ju inte vara nån snyftande nostalgiker för. !
       Av en anledning så fick jag friska upp minnet från Luleå-tiden på 50-talet idag. Kan se framför mig huset på Fredsgatan där vi bodde . Från 1950 till mitten av det årtiondet. Är så mycket som poppar upp.Inte så långt ifrån där vi bodde låg Gûltzaudden. Bara o gå gatan rätt upp och längre ner rann Luleälven . O där fanns badmöjligheter. Och vad mycket jag ochså ser framför mig nu ,.Storgatan, kyrkan , hamnen mm,mm, Och på den tiden gick färja över Luleälven till Kallax . Nu lär det gå en bro över i stället.
      Vi kan ta det här med intresse för flyg som danades vid Vätterns strand. Då plan från F 6 flög över vattnet. På Luleälvens is såg jag  tillsammans med andra åskådare mitt första reaplan som hade uppvisning. En Vampire .Och även uppvisningar på F 21 har setts med bl.a propellerdrivna Mustanger. Varför just dom ? Joo skulle exporteras till Nicaragua. O Sverige hade ju köpt in dom från USA. Och på andra uppvisningar senare i mitt liv har setts Spifire, Mustang o Messeschmitt m.fl. plan.
         Och en av mina kompisar i Luleå hette Frej Lindqvist .Senare känd som skådespelare o regissör , vi gick inte i samma klass men fann varann än då. .Och sista gången jag såg Frej var på kaserngården på I 6 i Kristianstad i slutet av 50-talet . Oväntat möte , trodde inte mina ögon när han kom fram o sa , hej Jan.  Han gick utbildning tiil högre befäl som värnpliktig ,icke yrke och en annan till gruppchef . Och sen har vi en gång bara haft kontakt via email o då bodde Frej i Frankrike.
          Nämnas kan ochså att  att skådespelerskan Lena Granhagen gick i nån annan klass  i skolan. Ingen man umgicks med. Jaa hon är ochså född 1938.
          Nu spelar dom revy framför mig kompisarna , Bengan, Stiernström, Antman , Paananen, Tony Persson. O även kompis som var krigsbarn hos biskopen i Luleå .Namnet glömt men inte var han bodde. Invid kyrkan.
     Har ochså minne av när jag fick följa med min far på en tjänsteresa till Jokkmokk Och fick bl.a se på en renskillning där. Och chaufför var det då på bilarna som gjorde färder i Norrbottens län.Med dom som jobbade på länsstyrelsen.Och även hr jag med min far sett på skidlopp där Moranisse vann.Kan jag ochså se framför mig.
       Och det här med min uppskattning av det motsatta könet danades på biograf i Luleå. Såg filmer där med en som gav mig hjärklappning o känsla för det täcka könet. Nämligen Gina Lollobrigida. Och när vi flyttade söderut igen kom en flicka med en blombukett till mig innan tåget gick.Bara en sån sak :)
         Och även en av min fars bröders familj bodde inte så långt bort , i Öjebyn utanför Piteå O dit åkte vi buss ibland. Och dom hade en sommarstuga vid Piteå havsbad så även där har man badat Och huset där min farbrors familj bodde i i Öjebyn kan jag se framför mig . Och även en mindre byggnad i närheten där han hade sin mottagning med sjuksköterska ingående. Och farbror Leif var nämligen provinsialläkare liksom farfar.
 
               Jaa, det här med bra minne, entusiasm o levnadsglädje . Och haft nytta av att se andra delar av landet en längre tid . Även då med ingående av bl.a vistelse i Överuman i Västerbotten o i Forsmo utanför Sollefteå längs Ångermanälven . Oj vilka vackra ställen, det ochså.
            Vädrets makter ? Påminner om fortsatt kyla i Arktis o påbörjad nedkylning av Antarktis som har vinter när vi har sommar.
      Jaa, det här med att leva i nuet o ha bra minne. Är ochså något som jag är ödmjuk över. Nu är man ju ingen kändis eller kulturpersonlighet. Men mina minnen är värda lika mycket som en annans . Och ingen känner till dom bättre än jag gör oavsett fotobevis eller inte.
 
 
                        Jaa, det här fotot är taget i Luleå har jag för mig. 
             

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0