En helg i vintersportens Värld !

 
Jaa, detta foto har man fått via IGslovenia ..Night and snow , puré makiic Bled . 
         Jaa, där jag bor i sydöstra Sverige är det grönt igen. Och de, övervägande enligt mina dagliga statistik i över 1 år, sydvästliga/västvindarna ylar årer utanför mina fönster. 
       Men snötillgången verkar vara ok i Alperna. Och även i norra Sverige o i fjällen.. Idag har Simrishamn + 4 C o Luleå där man bodde halva 50-talet har - 11 C. Det här med södra o norra Sverige . O värmerekordet från 1961 från Västervik 18/2 på + 16,5 C har ännu inte blivit slaget. Men enligt Smhi skall statistiskt våren göra sitt intåg 22/2 i Malmö. 
         Men vintern har inte släppt sitt grepp i Arktis o på Antarktis sjunker tempen. Nu har McMurdo stn. - 18 C. . Och i Alaska har Prudhoe bay -28 C, , Canada Grise fiord -26 , Grönland Hall land -32, Sibirien Verkhoyansk  -38 C. Jaa, det här med kalluftsutbrott. Vi får se.. Allt har till stor del med lågtrycks gång o högtrycks lägen o göra när det gäller Vädrets makter. 
 
 
Det här med Jordens alla hörn o hur stor yta staten Sverige uppbär. O det här med bergskedjor.Detta foto är från Earth pics och visar Angels Falls in Venezuela. Lägg märke till de snöklädda topparna.
 
Och hur mycket ylar det inte just nu utanför mitt fönster från sydväst..Men det här med vintersporten. Och fornstora dar. när det gäller alpint o skidskytte. Tänker man ju på när man hör bisittarna Magdalena Forsberg o Björn Ferry.. Och även andra f.d. världsstjärnor i Alpint.Inga medaljer i skidskytte o 2 bronsmedaljer i alpint.Konstaterass
 
        Nu börjar ju på torsdag vm på längdskidor i Lahtis.i Finland . Enligt prognos jag titta på är det ingen fara för spåren.. Minus på nätterna bl.a.
     Och oj,oj, oj, vilka förväntningar bl.a. Stina Nilsson o Charlotte Kalla har på sig. Och vilka genrep båda gjorde i Estland i helgen. Men bredden i Svenska laget ? Och på torsdag får jag se sprinten på Play i efterhand . O stänga till öronen :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0