Äras den som äras bör o det här med olika intressen.

 
Jaa, det här med tre generationer och vem som fyller år idag,det gör sonen Bengt , mannen till vänster. Detta foto är användbart även i nutid . På livslinjen Från Rötter till Barnbarn. Fotot är ca 7 år gammalt och barnbarnets namn är Emil. Storebror till Måns. Som jag var med i Frankentahl.
 
 
Det här med när Kung Bore slår till o Gumman Tö tillbaks Det är naturliga inslag på olika fronter i Världen . I går eftermiddag kom mycket regnblandad snö bl.a i Simrishamn. Men i dag ser det ut så här utanför fönstret . Gumman Tö tog över.. Men det här med lågtryckens gång o kung Bores försök att återta makten. Kamp i hela landet men naturligtvis skillnad på snötillgång i det avlånga landet : Det jag inte tycker om är det här med pendlandet kring noll grader. problem för gående o motorfordon..
 
 
För dom med dåligt minne :) visar jag detta foto från närheten av var jag bor .Fotot är taget den 14 /1 2016 
Sen får man ju påminna om följande saker . I Sibirien och då naturligtvis även norra är det mycket kallt som vanligt Grönland ha minusgrader från norr till söder och i Reykjavik såg jag att det var - 6 C .Sen har vi norra nordöstra Canada med många minusgrader.. Jaa, vi får se vilka områden som drabbas av Arktis kalluft . Nere i Europa från Polen till Italien har dom ju haft känning av ett utbrott. Och som sagt det här naturliga med lågtrycks gång o vindars riktning o olika fronter vid kolliderande av varmare luft o kallare .
 
           Och idag blir det åter sång och musikövningar igen och uppträden varannan torsdag på Äldreboenden.
              Det här med att ha olika intressen att även förkovra sig i bl.a. Vädrets makter i nuet o dået. Sen får vi se om siandet om inga Vasalopp om 20 år stämmer. men kommer jag att kunna kolla upp det.:)
      Och sen vill jag påminna om detta. Bredbyn i Norrland som 1971 den 11/1 hade + 12,2 C . Och tittar vi in i februari som väl brukar vara den kallaste vintermånaden i Sverige och där följande rekord mättes upp i Vuoggatjålme  2/2 1966 på -52,o C .Och värmerekordet i februar i Sverige härstammar från Västervik den 18/2 1961 och lyder på + 16,2 C i Västervik. Kan vara bra o veta när slogan värre än någonsin dyker upp. Sen har vi ju det där med värme o kyla innan temperaturmätningarnas o den väderhistorien 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0