Jaa, det är måndag igen o tiden går så fort .

 Det här fotot har jag fått från Life on Earth med texten Family Moment . För en som har en nymfparakit så är det inte aktuellt att skaffa sig nån katt.:) Men har ingenting emot katter. Och i mars brukar dom ryka ihop på sina friarfärder. Jaa, men det mest förskräckliga djuret är väl människan. Läste idag om terrordåd mot moskee i Canada Qebeck. 
        Det här med den förskräckliga terrorismen från olika håll o kanter som göder varann o sprider sig likt ringar på vattnet i all sin ondska. Och vare sig det är politisk eller religiös extremism så skall ingen undantas . Sen kan man ju räkna ut vilken terrorism som nuförtiden tar livet av mest folk. Och jag föddes 1 år innan andra världskriget bröt ut. Och det här med om det blivit värre i Världen genom tiderna ? Men vi lever ju i nuet oavsett. Men det här med när religiös och politisk extremism inleddes .Och det här med makt. O använda sig t.ex.av det religiösa som svepskäl för  politisk makt.
 
 
Det här med vädrets makter och en kontinent som en gång i tiden Australien lösgjorde sig ifrån. Ett foto från Places on Earth .Antartica. Som sagt är ju intresserad av vädret i nuet o bakåt i tiden. Vill man sen oroa sig för framtidens klimat kan man tänka på de människor som hade det isigare än oss eller rentav varmare. Och när Grönland upptäcktes döptes denna världens största ö till Greenland .Oh en än gång påminner jag om lågtrycksdansen på Norska havet  som genererar den gröna vintern i t.ex. sydsverige.
       Och som jag vet o många med mig så sjunker nu temperaturen i Antarktis och när vi har sommar här är det som kallast där. I det sammanhanget kan man tänka på södra Australien o södra Chile.
        Och 2 av mina riktpunkter är ju Verkhoyansk i Sibirien o Mc Murdo stn. på Antarktis . Idag har Verkhoyansk - 35 C o Mc Murdo stn - 9 C  . Men som sagt mot sommaren så kommer McMurdo stn ha ungefär som Verkhoyansk nu.. Och i juli kan Verkohoyansk ha många plusgrader.
 Jaa, mina helger förgylls ju BL:A: av sport. Och nu går vi ju mot februari. Och och för en sportentusiast även när det gäller vintersport så har vi 3 Vm i vänten. Alpint, skidskytte o längdskidor.. Och största chansen för Sverige o ta medalj är väl i längdskidor.
          Jaa, är ju en "liten människa " i det stora sammanhanget men min livsglädje o entusiasm skall ingen ta ifrån mig. Säger jag i all ödmjukhet över mitt eget tillstånd !
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0