Joo då här är det full fart på ett givande liv. Oavsett när det skrivs.

 
Många foton får man just nu från vintriga platser i Världen . Och Världen består ju mer än av södra o mellersta Skandinavien.. Vitt o blått är väl bättre att titta på o än för det mesta dis mulet o blåst med sv/väst vindar.. T.ex. här i sydöstra Sverige . Det värsta vädret är ju pendlandet mellan plus o minus på vägarna. Men nån nederbörd har ju inte kommit på ett tag här. Vilket genererar torra vägbanor i stan t.ex. Och sol utlovas de närmaste dagarna .
 
 
Och det här fotot har fåtts från Gareth , Varifrån vet ej . Jaa, vi har många platser att välja på i Världen. Så kung Bore är inte borträknad o troligen inte heller för framtiden. Tänkte ochså i sammanhanget på fotot från snön i Marocko.Och foton från södra Europa mot Italien från Polen.
 
            Jaa , det här med stundande vår o sommar . Som gör att cykelfärder förhoppningsvis kan genomföras längre sträckor än nu och nya vyer via cyklande. Och Krakow hägrar ju i maj. Men det blir med buss dit :)
         Jaa, det här med en milare vinter som här nere genererar en varmare sommar än om det vore rejäl vinter. Inte inte enligt min erfarenhet. Vem glömmer de ideliga väst o sydväst vindarna i somras som ledde till kyligt bland annat i vattnet vid svenska ostkusten. Det är skillnad på det väder som genererar mycket ostvindar på sommaren.
 
Och idag blir det musik med sång som nu blivit kotym för varje torsdag igen.. Det här med att njuta o vara intresserad av allt möjligt vare sig man sitter o ser på Tv sitter framför datan eller hittar på annat utanför hemmet. O detta har man ju bildbevis på .
 
Från cykelfärd ner till hamnen häromdagen. Inga periskop i sikte o minnen från fornstora dar då ärat ditt namn flög över jorden.Jaa, folk i t.ex. Finland , Baltikum o Polen o södra Tyskland tycket nog inte vi var så ärofulla oavsett försvars eller anfallskrig.Men ... människan är sig lik, nu sker krigföring  med bl.a bilbomber o mänskliga bomber som man ofta läser om här o där.Jemen, Syrien Afghanistan, Irak, Turkiet o delar av Afrika senast Somalia. Så länge det inte blir fred inom samma religion så får vi väl tyvärr dras med det här. Och detta går även ut över andra religioner i nuet. Oavsett religionskrig förr i tiden.Och oftast används religionen för att ta makt över områden. Detta gällde bl.a. Gustav den andre Adolf.
          Det här med att var påläst o ha livserfarenhet i dagens läge. Underskattat. Och det här med massmediautbudet nuförtiden som kan förvilla yngre generationer. Att ha varit med förr är ochså underskattat tycker en som föddes ett år innan andra Världskriget startade o vars mor t.ex. föddes ett år efter första världskriget startade. Och vad jag har för minnen bl.a . T ex när lägenheten i Örebro mörklades på kvällen.Under krigsåren o det här med kupongerna .Och det här med transittrafik norröver o malmtåg söder över har man ju fått reda p senare år..O det här med att En svensk Tiger. 
       Men vad jag o pålästa tänker på är då bl.a malmtrafiken söderöver som t.ex. resulterade i kultillverkning som användes mot våra s.k. broderfolk. Konstateras.
 
 
 
Men nu har solen tittat fram mitt i alltet och Moder Sol lyser även ovan molnen. Och bryr sig inte om vilka på jorden som får ta del av denna vår viktigaste planets strålar från dået till nuet. Prata bort den sanningen :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0