Det här med fortsatt bra minne , både i nuet o från anno dazumal

 
Jaa, det här med minnen från bl.a varma somrar på 1940-talet . Årets sommar har inte inletts särskilt varm och ser man på en av långtidspognosern för Simrishamn så kommer den varmaste dagen inte ligga på mer än 17 C Detta foto är från 1940-talet från sommarstugan .utanför Hjo.Och verandan finns ju inte mer.Och  damen till vänster påminner om min mormors syster Elisabet/ Bettan som var gift med en Schweizare. Med efternamnet Brunner.. Men det kan vara mormor .
 
 
Det här fotot är taget sommaren 1948 ovanför sommarstugan, landsvägen där hö torkats på nån äng.Och det här med varma somrar. Personerna är min kära  mor hunden Diana, var väl namnet, undretecknad till vänster, mina systrar o sen Cai vår tyske vän som bodde ett år hos oss efter kriget. Nått år yngre än mig.
 Jaa, då skall vi ta följande uppmätta temperaturer enligt Smhi från 1947. Följande rekord uppmättes.  Målilla 29/6 38,0 C, 30/6 hade Bromma 35,3 C o Gävle 36,4 C. Och kommer som sagt ihåg somrar på 1940-talet då det badades o badades o ostvindarna sköljde över oss.
 
 Jaadå minne från början av 1940-talet med åldern 4-5 år. Är ju född 1938. O fjällan heter, hette Sonja . O stället jag var på med min mormor var Stenungssund. Vilket sommarfoto. Och det här efter en av de kalla vintrarna i Sverige o Europa .Har svaga minnen av detta . Inte att förakta.
 
Och det här med nuet säger man inte nej till trots bra minne med fina minnen. sen t.ex 40-talet . Ett av mina barnbarn Kalle i ordningen  8 av 11 st.fyllde 6 år häromdagen O det är väl klart att farfar o bl. a..mormor var på besök. 
 Trevlig Midsommar eller Sankt Hans som dansken säger  Olika är ju traditionerna i Världen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0