Jaa, Nymfparakiten Totte har fått en kompis.

 
Totte sitter till vänster. Och Totte är över 3 år. Men har ju skaffat en stor bur och bestämde då att Totte skall få minst en kompis. Och denna kompis är bara 3 månader men är väldigt kavat. Och om det är en hona eller hane går inte att se ännu. Så dopet får vänta. Och det ser ut som om färgerna är samma. Men som sagt var det är skillnad på o vara 3 år o 3 månader.
 
 Jaa, foto där man mer ser skillnaden just på färgerna . Men de vita prickarna kommer så småningom att försvinna på den yngre fågeln till höger. Och ibland verkar det som den som är 3 månader tagit befälet i buren.Som sagt vi får se om det blir en hona eller hane.
 
Och vi avslutar med detta foto. Totte får hålla sig i bakgrunden.Jaa, uppväxt med fåglar sen barnsben. Min mor hade bl.a undulater när jag jag växte upp .Och sen har jag själv haft undelater . Och nu de senare åren en ensam parakit som även fått flyga ute i vardagsrummet. Och det kommer dessa att få göra när buren städas. Alla behöver vi ju motion. Och då sitter Totte emellnåt på min axel. Nu får man kanske en på varje axel.
 
Jaa, det här med det ständiga blåsandet. Mest från sydväst ,väst. Inget undantag idag . O måste in till centum. Det blir mycket gående med cykeln. Och nån supervärme är inte utropad via braskande löpsedlar på länge. Sådant utrop kom ju på löpsedlar innan påsken. O då blev det snarare tvärsom.
 
Jaa, Sveriges storhetstid när det gäller tennis är försvunnen sen länge Men nu följer jag tennisen i Paris , Franska öppna.. Och igår blev jag bl.a imponerad av Simona Halep som vände på steken efter underläge . Även den unge uppstickaren från Österrike Domenicq Thiem imponerade . Och Stan Wawrinka från Schweiz ochså.Hoppas nån av dom vinner finalen.
            Och damernas semifinaler spelas idag. Det ser jag fram emot liksom t.ex. parakitparets utveckling.
Totte har ju lärt sig följande fras ..Totte duktig med visslande efteråt. Sen har jag visslat Kalinka för honom Och ibland visslar han avsnitt från denna fina sång. O imorgon går 2 av barnbarnen, tvillingarna ut skolan Blir 19 år i sommar. Och dom blir  20 när jag blir 80 nästa.Bara en sån sak.:) O då blir det äldsta barnbarnet 30 år O det minsta 3 år. Av 11 st. Plus 3 bonus.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0